Για τρία γνωστά ονόματα χτύπησαν χθες τα σφυριά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Πρόκειται για τον Ιορδάνη Χυτήρογλου, τον κραταιό άλλοτε εργολάβο Γιάννη Μαρούλη, αλλά και τον ιδρυτή της εταιρείας ένδυσης Staff Jeans Γιάννη Δημοβέλη οι οποίοι και απώλεσαν σημαντικής αξίας ακίνητα.

Όσον αφορά τον Γ. Μαρούλη, χθες βγήκε για μια ακόμη φορά σε πλειστηριασμό ένας αγρός άρτιος και οικοδομήσιμος, που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Αμαρουσίου, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στην θέση «Σωρός» («Νότιος Σωρός» κατά το Κτηματολόγιο). Ο αγρός αυτός έχει έκταση 1.238 τ.μ.

Η πρόσβαση στο ακίνητο επιτυγχάνεται μέσω αδιαμόρφωτης μη ασφαλτοστρωμένης αγροτικής οδού που ξεκινά από τον παράδρομο της Αττικής Οδού, ο οποίος στο σημείο αυτό ονομάζεται οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το ακίνητο άρχισε να βγαίνει στο σφυρί από τον Ιούλιο του 2020 με τιμή πρώτης προσφοράς 445.000 ευρώ. Μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες βγήκε χθες με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20% στις 356.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με δύο ευρώ παραπάνω στις 356.002 ευρώ.

Αντιμέτωπος με τους πλειστηριασμούς βρίσκεται όμως καιρό τώρα και ο Ιορδάνης Χυτήρογλου, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί και με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Ο Ιορδάνης Χυτήρογλου (του Παύλου και της Μαρίας) έχει τη «Χυτήρογλου BWC Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία ειδών ένδυσης & συναφών ειδών» που δραστηριοποιείται στην εμπορία γυναικείων, ανδρικών και παιδικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, εσωρούχων, καλλυντικών και ειδών σπιτιού, δώρων και διακοσμητικών.

Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός αφορούσε οικόπεδο 2.011 τ.μ., στη Σταμάτα στη θέση «Πλάτωμα ή Γιαούρτι» που περιλαμβάνει διώροφη μεζονέτα συνολικής επιφάνειας 357 τ.μ., ενώ διαθέτει πισίνα «συντηρημένη, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής με ενδιαφέρουσα γεωμετρία όγκων», όπως αναφέρεται, διαστάσεων περίπου 15μx10μ, νεροτσουλήθρα και ξεχωριστό jacuzzi.

Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί το 1981, και σύμφωνα με την έκθεση «τα στοιχεία του ξύλου και της φυσικής πέτρας που κυριαρχούν στις όψεις του κτίσματος διαμορφώνουν μία επιβλητική κατοικία που παραμένει ενταγμένη στο ορεινό τοπίο της περιοχής. Στο ισόγειο υπάρχει σαλόνι με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο (τύπου boiserie), ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Στον Ά όροφο υπάρχει κεντρικός χώρος με τζάκι και τζαμαρία με πανοραμική θέα, τρία υπνοδωμάτια (το ένα master), ένα μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Στο υπόγειο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, γυμναστήριο, ένα μπάνιο και laundry area. Τα εξωτερικά κουφώματα της μονοκατοικίας είναι από ξύλο, πολυτελούς (βαριάς) κατασκευής. Τα δάπεδα είναι στρωμένα με πέτρα και ξύλο στα δωμάτια. Η κουζίνα έχει ξύλινα ντουλάπια και κεραμικά πλακίδια στο δάπεδο. Όλες οι κρεβατοκάμαρες διαθέτουν μεγάλες εντοιχισμένες ντουλάπες. Η επικοινωνία εσωτερικά στην μονοκατοικία γίνεται μέσω εντυπωσιακής ξύλινης σκάλας. Το υπόγειο διαθέτει και ξεχωριστή είσοδο με πρόσβαση από τον κήπο και μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο διαμέρισμα.

Το ακίνητο έχει συντηρηθεί μέτρια και όχι συστηματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα στο υπόγειο να υπάρχουν σημάδια υγρασίας, ενώ χρήζουν εκτεταμένης συντήρησης τα εξωτερικά ξύλινα κουφώματα, ώστε να επιτευχθεί μόνωση.

Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 423.000 ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε τη διόρθωση της τιμής εκκίνησης στις 500.000 ευρώ. Αφού προηγήθηκαν άγονες προσπάθειες ο χθεσινός πλειστηριασμός έγινε με μειωμένη την τιμή εκκίνησης κατά 20% στις 400.000 ευρώ και το ακίνητο κατακυρώθηκε στις 400.0001 ευρώ.

Ο «Mr. Staff Jeans»

Ο Γιάννης Δημοβέλης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία ένδυσης Staff Jeans, στη Λάρισα. Κατά τους χθεσινούς πλειστηριασμούς βγήκαν στο σφυρί ιδιοκτησίες του ίδιου και της συζύγου του στον Πλαταμώνα Πιερίας, στη θέση «Δορμπίνα – Τρία Πλατάνια», με πρόσοψη επί της Ακτής Θερμαϊκού. Πρόκειται για διαμερίσματα, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης. Τα δύο βασικότερα από αυτά, δηλαδή δύο διαμερίσματα που βγήκαν με τιμές εκκίνησης 227.000 ευρώ και 216.000 ευρώ κατακυρώθηκαν στις 230.000 ευρώ και 219.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης χθες άλλαξαν χέρια ιδιοκτησίες της εταιρείας Αρσινόη Τεχνική σε ακίνητο επί της οδού Αριστίππου στο Κολωνάκι. Πρόκειται για οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου που βγήκε με τιμή εκκίνησης 279.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 336.585 ευρώ, για διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που βγήκε στις 263.500 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 263.600 ευρώ, καθώς και για μια σειρά αποθήκες και θέσεις στάθμευσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια είναι τα ορόσημα πληρωμών στην Gazprom για ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κοπελούζο, Μυτιληναίο και ΔΕΗ

ΔΕΔΔΗΕ: Διαγωνισμός μαμούθ €109,7 εκατ. για την ψηφιοποίηση του αρχείου του

Η μπάλα φέρνει τα πάνω-κάτω στη συνδρομητική τηλεόραση – Ο Ολυμπιακός και η μάχη Cosmote με Nova