Άλλαξε χέρια η μεζονέτα του εκλιπόντος αλλαντοβιομήχανου Παναγιώτη Νίκα που βγήκε νωρίτερα σήμερα σε πλειστηριασμό. Αντίθετα, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη βίλα του επιχειρηματία Νικόλαου Γρυπάρη στη Μύκονο.

Το ακίνητο του Π. Νίκα στην Τήνο

H μεζονέτα στην Τήνο που ανήκε στον Παναγιώτη Νίκα βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 458.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με 2 ευρώ παραπάνω, στις 458.002 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο του επιχειρηματία που βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη του παρελθόντος με τυπικά εμφανιζόμενους ως οφειλέτες τους κληρονόμους του οι οποίοι έχουν κάνει αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Δεν αφορά δηλαδή δικά τους χρέη και περιουσιακά στοιχεία, με την διαδικασία του πλειστηριασμού να περιορίζεται στη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του αρχικού οφειλέτη Π. Νίκα.

Έτσι για τυπικούς λόγους ο πλειστηριασμός στρεφόταν σε βάρος του Γεώργιου Νίκα του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, «υπό την ιδιότητά του ως νομίμου εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ εξ αδιαιρέτου επ’ ωφελεία του ευεργετήματος της απογραφής του εγγυητή και ήδη αποβιώσαντα, Παναγιώτη Νίκα και της Μαρίας Δουκάκη του Ιωάννη και της Τατιάνας, υπό την ιδιότητά της ως νόμιμης εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου επ’ ωφελεία του ευεργετήματος της απογραφής του εγγυητή και ήδη αποβιώσαντα, Παναγιώτη Νίκα».

Πρόκειται για διώροφη κατοικία στη Θέση Άγιος Μάρκος Κτικάδο Τήνου, περιοχή εκτός σχεδίου κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Κιόνια και στην χώρα της Τήνου, όπου υπάρχουν κτίρια με χρήση δεύτερης εξοχικής κατοικίας λίγα ξενοδοχεία αλλά και αρκετές επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Λόγω της κοντινής απόστασης από την Χώρα στην περιοχή υπάρχουν και μόνιμες κατοικίες.

Η μεζονέτα βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 4063,65 τ.μ. και περιλαμβάνει υπόγειο με εμβαδό 111,51 τ.μ. που αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια , wc, αποθήκη και τη σκάλα ανόδου. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια πρόκειται για υπόγειο βοηθητικής χρήσης που όπως αναφέρεται στην τροποποίηση της σύστασης νομιμοποιήθηκε ως κατοικία.

Στην ίδια στάθμη υπάρχει λεβητοστασιο 9,54 τ.μ. Το ισόγειο έχει εμβαδό 50,04 τ.μ. και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού -τραπεζαρίας -κουζίνας σκάλα προς το υπόγειο και τον πρώτο όροφο. Στην ίδια στάθμη υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 19,92 τ.μ. Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδό 50,04 τ.μ. και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια , μπάνιο και τη σκάλα καθόδου Στην αποκλειστική χρήση της οριζόντιας ιδιοκτησίας υπάρχει δεξαμενή νερού εμβαδού 13,96 τ.μ.

Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοίχοι πλήρωσης από λιθοδομή, ενώ εξωτερικά κρίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η θέση του οικοπέδου προσφέρει μοναδική θέα της θάλασσα και των γύρω νησιών και όταν ο καιρός το επιτρέπει διακρίνονται, εκτός από τα κοντινά νησιά (Σύρος, Δήλος, Μύκονος) και τα πιο μακρινά (Πάρος, Αντίπαρος , Νάξος, Κύθνος, Σέριφος).

Επισπεύδουσα ήταν η Intrum και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου όπως αυτό επιτάχθηκε με την από 26-06-2023 κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό» όμως αναφέρεται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο περιουσιακό στοιχείο προερχόμενο από κληρονομιά του Παναγιώτη Νίκα, το οποίο οδηγείται σε πλειστηριασμό. Το πρώτο ήταν το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα σε πολυκατοικία επί της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων. Το διαμέρισμα βγήκε στις 19 Απριλίου 2023 με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1,55 εκατ. ευρώ και μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» κατακυρώθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή με περίπου 1 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Το δεύτερο ήταν η πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής που περιλαμβάνει 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, η οποία παρά τις διαδοχικές προσπάθειες έμεινε στα αζήτητα.

Η βίλα στο Φανάρι

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα στην περιοχή Φανάρι της Μυκόνου που ανήκε στον επιχειρηματία Νικόλαο Γρυπάρη. Πρόκειται, όπως έχει αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», για μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στη διασκέδαση της Μυκόνου, που συνέδεσε το όνομά του με τα θρυλικά μαγαζιά «Caprice» και «Sea Satin», πόλους έλξης χιλιάδων τουριστών, καθώς και διεθνών προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος.

Σήμερα βγήκε στο σφυρί η καλαίσθητη βίλα του στο Φανάρι. Μια ανεξάρτητη και αυτοτελής ιδιοκτησία σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου και εντός ΖΟΕ, συνολικού εμβαδού 175 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα ήταν Cepal.

Πρόκειται για την κατοικία Κ-Γ που τυπικά αποτελείται από υπόγειο 74,50 τ.μ. ισόγειο Β 25,50 τ.μ. και ισόγειο Α 75 τ.μ. και εν συνόλω 175 τ.μ. ενώ έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 50/100 επί του αγροτεμαχίου . Στην ιδιοκτησία Κ-Γ ανήκει η κλειστή θέση γκαράζ 24,75 τ.μ.

Με βάση την αυτοψία και τα αναλυτικά στοιχείο το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 679,27 τ.μ. και περιλαμβάνει:

1. Στάθμη υπογείου (πρακτικά ισόγειο στη στάθμη της πισίνας) με επιφάνεια 458.87τ.μ. που αποτελείται από ενιαίο χώρο υποδοχής-καθιστικού-κουζίνας, χώρο εσωτερικής κλίμακας ανόδου προς το υπερκείμενο επίπεδο καθώς και τεσσερα δωμάτια με ατομικά λουτρά.

2. Στάθμη ισογείου με επιφάνεια 192.71 τ.μ. που αποτελείται από χώρο μικρού καθιστικού, δυο δωμάτια , λουτρά, βεστιάριο και ένα ανεξάρτητο ξενώνα.

3. Στάθμη παταριού με υπνοδωμάτιο εμβαδού 27.69 τ.μ. ενώ η κλειστή θέση στάθμευσης δεν έχει κατασκευαστεί.

Η εν λόγω ιδιοκτησία έχει διαχωριστεί από τις άλλες δυο ιδιοκτησίες και έχει γίνει περίφραξη με μανδρότοιχο, ώστε στην πράξη να έχει αποκλειστική χρήση τμήματος 2.300 τ.μ. περίπου από το μέιζον γήπεδο. Στο τμήμα αυτό έχει κατασκευαστεί πισίνα με τζάμια για προστασία από τον αέρα. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πέργκολες και φυτεύσεις, ενώ όμως αναφέρεται στην έκθεση, σε όλες τις στάθμες της κατοικίας διαπιστώνονται αυθαίρετες επεκτάσεις.

Για τις 20 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί και δεύτερος πλειστηριασμός σε βάρος του Ν. Γρυπάρη για διαμέρισμα 1ου ορόφου με μικρή ισόγεια αποθήκη, αλλά και με μπαλκόνι με θέα το απέραντο γαλάζιο, που βρίσκεται στην πλατεία Αλευκάνδρας, στη Χώρα της Μυκόνου, πολύ κοντά στην περίφημη Μικρή Βενετία. Το ακίνητο έχει εμβαδόν 153,84 τ.μ. και καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο διώροφης οικοδομής, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 859.000 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι και εδώ η Cepal.

Διαβάστε ακόμη

Ναυτιλία: Κυριαρχούν οι Έλληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων το 2024

Μητσοτάκης: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό, εφαρμόσαμε 60 πολιτικές για στήριξη οικογενειών (vid)

Ντίμον (JP Morgan): Στασιμοπληθωρισμός το χείριστο σενάριο – Τα επιτόκια ίσως αυξηθούν ακόμα «λίγο»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ