Σε αναστολή οδηγήθηκε η ομάδα 9 πλειστηριασμών που αφορούσαν το κτίριο της οικογένειας Καμμένου επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Όπως είχε αναφέρει το newmoney.gr νωρίτερα σήμερα «οι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, -εκτός φυσικά εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής-, με επισπεύδουσα τη doValue για εννέα οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ορόφου με τις τιμές πρώτης προσφοράς να κυμαίνονται από 98.000 έως 178.000 ευρώ, και με τη συνολική τιμή εκκίνησης να φτάνει στα 1,234 εκατ. ευρώ».

Πράγματι, κατόπιν σχετικής προσφυγής του, κατά την έκθεση πλειστηριασμού, τρίτου εμπράγματου οφειλέτη, Παναγιώτη Καμμένου κατά της doValue που κατατέθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023, το Μονομελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε στις 11 Ιανουαρίου 2024 την αναστολή της διαδικασίας.

Με βάση τη σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, διατάζοντας την αναστολή της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδεται από την καθ’ης η αίτηση σε βάρος της ακίνητης περιουσίας του δεύτερου των αιτούντων (δηλαδή του Π. Καμμένου) έως την οριστική απόφαση επί της έφεσης που κατατέθηκε στη γραμματεία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Πρωτοδικείο Αθηνών) στις 2 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αφορά οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ορόφου στο γνωστό ακίνητο στο ύψος της Καλλιθέας που υπήρξε η ιστορική έδρα των επιχειρήσεων του πατέρα του Πάνου Καμμένου, Ηλία Καμμένου, μετέπειτα στέγασε τα γραφεία των ΑΝΕΛ, ενώ σήμερα στο ισόγειό του λειτουργεί έκθεση αυτοκινήτων των γιών του Π. Καμμένου.

Σημειώνεται ότι το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ πλέον εξόδων εκτέλεσης, που είναι μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, ενώ ενοχικά ενεχόμενη οφειλέτιδα, με βάση το έγγραφο του πλειστηριασμού είναι η «Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αυτοκινήτων και Τουρισμού Η. Καμμένος Α.Ε.» («I. Kammenos S.A.») που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγησιλάου αρ. 11 & Δεληγιώργη αρ. 9, και τρίτος εμπράγματος οφειλέτης ο Παναγιώτης Καμμένος του Ηλία και της Πολυτίμης.

Nωρίτερα το newmoney έγραφε:

Με περισσότερους από 1.160 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ξεκινά η εβδομάδα, καθώς μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης προχωρούν κανονικά, ενώ σταδιακά θα προστίθενται και όσες περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος.

Ανάμεσα στα ηλεκτρονικά σφυριά αυτής της εβδομάδας που σίγουρα ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται και εννέα που αφορούν το γνωστό μεγάλο εμπορικό ακίνητο της οικογένειας Καμμένου επί της λεωφόρου Συγγρού.

Στη διαδικασία εμπλέκεται ως τρίτος εμπράγματος οφειλέτης και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.

Οι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, -εκτός φυσικά εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής-, με επισπεύδουσα τη doValue για εννέα οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ορόφου με τις τιμές πρώτης προσφοράς να κυμαίνονται από 98.000 έως 178.000 ευρώ, και με τη συνολική τιμή εκκίνησης να φτάνει στα 1,234 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ πλέον εξόδων εκτέλεσης, που είναι μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Πρόκειται για το γνωστό ακίνητο στο ύψος της Καλλιθέας που υπήρξε η ιστορική έδρα των επιχειρήσεων του πατέρα του Πάνου Καμμένου, Ηλία Καμμένου, μετέπειτα στέγασε τα γραφεία των ΑΝΕΛ, ενώ σήμερα στο ισόγειό του λειτουργεί έκθεση αυτοκινήτων των γιών του Π. Καμμένου.

Οι εμπλεκόμενοι και τι βγαίνει στο σφυρί

Ενοχικά ενεχόμενη οφειλέτιδα, με βάση το έγγραφο του πλειστηριασμού είναι η «Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αυτοκινήτων και Τουρισμού Η. Καμμένος Α.Ε.» («I. Kammenos S.A.») που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγησιλάου αρ. 11 & Δεληγιώργη αρ. 9, ενώ τρίτος εμπράγματος οφειλέτης είναι ο Παναγιώτης Καμμένος του Ηλία και της Πολυτίμης, κάτοικος Καλλιθέας Αττικής, επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 196 και Χαροκόπου αρ. 2. Πρόκειται για την διεύθυνση του εν λόγω κτιρίου, τμήμα του οποίου θα βγει στο σφυρί.

Με βάση το έγγραφο στο σφυρί αναμένεται να βγουν:

-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα ένα (1)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου με επιφάνεια 92 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 98.000 ευρώ.
-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα δύο (2)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 147 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 178.000 ευρώ.
-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα τρία (3)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 93 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 115.000 ευρώ.
– Η υπό στοιχεία «Αίθουσα τέσσερα (4)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 105 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 137.000 ευρώ
– Η υπό στοιχεία «Αίθουσα πέντε (5)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 110 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 128.000 ευρώ
-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα έξι (6)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 138 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 161.000 ευρώ
-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα επτά (7)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 140 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 163.000 ευρώ
-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα οκτώ (8)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’) πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 101 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 107.000 ευρώ
-Η υπό στοιχεία «Αίθουσα εννέα (9)» οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου (Α’)πάνω από το ισόγειο ορόφου επιφάνειας 141 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 147.000 ευρώ.

Έτσι, συνολικά, η τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.234.000 ευρώ.

Οι 9 παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες, όπως αναφέρεται, περιήλθαν κατά πλήρη και αποκλειστική κυριότητα στον καθ’ ου η εκτέλεση Παναγιώτη Καμμένο, δυνάμει της υπ’ αριθμόν 9219/09-02-2022 δήλωσης αποδοχής κληρονομίας.

Το ακίνητο περικλείεται από την λεωφ. Συγγρού και τις οδούς Χαροκόπου, Δοϊράνης και Ατθιδών. Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί πολυώροφο επαγγελματικό κτήριο, με ισόγεια καταστήματα προς τη Λεωφ. Συγγρού και αίθουσες γραφείων στους ορόφους.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά την εξωτερική αυτοψία, το επίπεδο του ισογείου προς τη Λεωφ. Συγγρού, λόγω της κατηφορικής κλίσης του εδάφους, είναι επίπεδο ημιωρόφου από την οδό Χαροκόπου. Επίσης κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στο επίπεδο του ισογείου από τη Λεωφ. Συγγρού καθώς και εργασίες αλλαγής πλακών πεζοδρομίου στην πρασιά. Οι όροφοι γραφείων φαίνονταν να λειτουργούν κανονικά.

Το ακίνητο βαρύνεται με προσημείωση, ποσού 1.500.000 ευρώ, κατά Ηλία Καμμένου του Παναγιώτη και της Αθηνάς και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας εγγραφείσα στις 20-05-2011, καθώς και με την αναγκαστική κατάσχεση, για 500.000 ευρώ κατά Παναγιώτη Καμμένου του Ηλία και της Πολύτιμης και υπέρ «FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» (για λογαριασμό της οποίας λειτουργεί η doValue Greece) εγγραφείσα στις 12-06-2023.

Διαβάστε ακόμη 

Ακίνητα: Τα «σώζουν» από το Κτηματολόγιο και τα «τσιμπάει» η εφορία

Ολα του γάμου δύσκολα (Εφραίμ, Σαμαράς, Δένδιας), ο ανασχηματισμός της Μεζέβ και οι διαδικτυακές ανησυχίες της προεδρικής φρουράς Τσίπρα

Πιο πίσω πάει η νέα μαρίνα Ναυπλίου των 25 εκατ. μετά την «κόκκινη κάρτα» από το υπουργείο Πολιτισμού (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ