Με την περιπέτεια των πλειστηριασμών έχει εμπλακεί η εταιρεία «Ολύμπιον Ιωαννίνων» η οποία λειτουργεί το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης “Ολύμπιον Περίθαλψη” στην Πεδινή Ιωαννίνων. Και τούτο καθώς για την 1η Μαρτίου 2023,- και εάν μέχρι τότε δεν έχουν μεσολαβήσει κινήσεις αποτροπής-, έχει προγραμματιστεί να βγει στο ηλεκτρονικό σφυρί το συγκεκριμένο ακίνητο, με τιμή πρώτης προσφοράς 4,3 εκατ. ευρώ.

Το Κέντρο απέχει οχτώ χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων,  και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά και το Πανεπιστήμιο.

Περιγράφεται ως μια υπερσύγχρονη δομή αποθεραπείας και αποκατάστασης, και ως το πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης σε όλη την Ήπειρο και την Βορειοδυτική Ελλάδα.

Είναι κατασκευασμένο σε ιδιόκτητο χώρο και παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών αποκατάστασης σε νευρολογικά, ορθοπεδικά, ρευματολογικά και καρδιοαναπνευστικά περιστατικά αλλά και σε ασθενείς μετά από καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και παθήσεις πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Διαθέτει 40 δωμάτια με 99 κλίνες, τα οποία είναι άρτια εξοπλισμένα (τηλεόραση, υποδοχή σύνδεσης προσωπικού υπολογιστή και ασύρματο internet, ηλεκτρικές τηλεχειριζόμενες κλίνες προσωπικής αυτονομίας, ατομικό τηλέφωνο, αυτόνομο κλιματισμό ψύξης και θέρμανσης κ.α.), καθώς και ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό υψηλού επιπέδου.

Ο πλειστηριασμός

Στον προγραμματισμένο πλειστηριασμό αναμένεται να βγει ένα αγροτεμάχιο, μαζί με τα κτίσματα που βρίσκεται στη θέση «Κασιμις» της Δημοτικής Κοινότητας Πεδινής του Δήμου Ιωαννιτών, εκτός σχεδίου πόλεως, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ολύμπιον Ηπείρου-Γενική Κλινική Ιωαννίνων Α.Ε.».

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος, επιστέγαση δώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοπληρώσεις οπτοπλινθοδομής, αποτελείται δε από δύο πτέρυγες που εφάπτονται μεταξύ τους σε ορθή γωνία, σχηματίζοντας κάτοψη κτιρίου σχήματος «Ζ».

Όσον αφορά την επιφάνεια των επιπέδων ανέρχονται σε 2.230 τ.μ. για το ισόγειο και 2.230 τ.μ. για το υπόγειο, σε 2.200 τ.μ για τον Α’ όροφο, ενώ ο Β’ όροφος, ο οποίος εκτείνεται μόνο στη μία πτέρυγα του κτιρίου και διαθέτει μεγάλο ημιϋπαίθριο χώρο έχει επιφάνεια περίπου 765 τ.μ. περίπου.

Επισπεύδουσα είναι η “Frontier Issuer Designated Activity Company” για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η doValue, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε στις 22 Ιουνίου 2022 για ποσό 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).

Στα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνονται: 

-Προσημείωση υποθήκης για ποσό 500.000 ευρώ υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας από 26-06-2008, η οποία το 2010 εκχωρήθηκε στην Εθνική Τράπεζα.

-Προσημείωση υποθήκης για ποσό 4,4 εκατ. ευρώ υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, από 30-08-2010.

– Προσημείωση υποθήκης για ποσό 6 εκατ. ευρώ υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, από 30-08-2010.

– Προσημείωση υποθήκης για ποσό 700.000 ευρώ υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, από 15-06-2012.

– Προσημείωση υποθήκης για ποσό 300.000 ευρώ υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, από 08-08-2012.

Ο Όμιλος Ολύμπιον

Ο Όμιλος Ολύμπιον στο δυναμικό του οποίου ανήκει και το εν λόγω κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας διαθέτει δυναμική παρουσία στο χώρο της υγείας από τα τέλη του 2003.

Η αρχή έγινε από την Πάτρα, όπου δημιουργήθηκε το αντίστοιχο κέντρο, ενώ ακολούθησε η Γενική Κλινική Ολύμπιον, επίσης στην Πάτρα. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν το Κ.Α.Α. Ολύμπιον Ιωαννίνων, το Ολύμπιον Θεσσαλίας στην Καρδίτσα και το Ολύμπιον Χανίων. Παράλληλα, άνοιξαν και  οι  Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Χανιά και Ναύπακτο, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα επένδυση στον τουρισμό: Πολυτελές boutique hotel το Σαράι του Πασά στα Χανιά (pic)

Βασίλης Μπαλούρδος: Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στην εποχή των drones

77η επέτειος της Χιροσίμα: O ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί την ανθρωπότητα για τα πυρηνικά όπλα