Πληροφορίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Cosmote TV να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League υπό καθεστώς κεντρικής διαχείρισης,  ήρθαν το τελευταίο 24ωρο στο φως της δημοσιότητας.

Το θέμα ανέκυψε μετά την ενημέρωση του προέδρου της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, στα υπόλοιπα μέλη του Συνεταιρισμού για διερευνητική επαφή από πλευράς Cosmote TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος σε περίπτωση που υπάρξει κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Η Cosmote εμφανίζεται να επιθυμεί να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος με κεντρική διαχείριση από τη Superleague Interwetten, κάτι που εφόσον προχωρήσει μπορεί να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα. Η συζήτηση για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση στη Λίγκα από την προσεχή σεζόν βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των 14 ΠΑΕ της Λίγκας, χωρίς όμως κατάληξη.

Η Nova έχει αποκτήσει με επιμέρους συμφωνίες τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων όλων των ΠΑΕ για τη σεζόν 2020-2021. Το ενδιαφέρον της για το τηλεοπτικό προϊόν των αγώνων της Superleague Interwetten θεωρείται ότι θα συνεχίσει να υφίσταται, πλην υπάρχουν και νέα δεδομένα μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος (σ.σ. πέρασε στον έλεγχο της United Group).

Μένει να φανεί στο επόμενο διάστημα εάν τελικώς θα υπάρξει σαφές ενδιαφέρον από πλευράς Cosmote TV για το ελληνικό πρωτάθλημα και εάν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Nova να διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό της τα  τηλεοπτικά δικαιώματα της SuperLeague.

Υπενθυμίζεται ότι Cosmote και Nova είχαν κοντραριστεί και για την απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης στην Ελλάδα όλων των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, το UEFA Champions League, το UEFA Europa League, τη νεοσύστατη διοργάνωση UEFA Europa Conference League, καθώς και τα UEFA Super Cup και UEFA Youth League.

Ο πήχης των προσφορών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε ανέβει ψηλά και τελικά η Cosmote εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα έως το 2024. Τα κανάλια COSMOTE SPORT θα μεταδίδουν αποκλειστικά τους αγώνες των UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, αλλά και του UEFA Youth League, μέχρι και τον τελικό κάθε διοργάνωσης. Ένας αγώνας του UEFA Champions League κάθε Τετάρτη και ο τελικός της διοργάνωσης, καθώς και το UEFA Super Cup, θα προβάλλονται παράλληλα και από ελεύθερο κανάλι.

Αντίστοιχα, η Nova εξασφάλισε τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος, της γνωστής Bundesliga, από το καλοκαίρι του 2021 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς και του ισπανικού πρωταθλήματος, της Primera Division, δύο διοργανώσεις που μεταδίδονταν από την Cosmote TV.

Διαβάστε ακόμη:

Το ορόσημο της 30ετίας στις αγορές ομολόγων κατέκτησε ξανά η Ελλάδα

Τα λουκέτα της ΖΑRA και ο πόλεμος με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, το δάνειο της Αττικής Οδού, το CVC τώρα… και στα φάρμακα

Τι περιέχει ο φάκελος της Lockheed για τις 4 φρεγάτες, τα ελληνικά ναυπηγεία και την ενδιάμεση λύση