Η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει όλες τις δουλειές των ανθρώπων και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, λέει ο Ελον Μασκ. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο CEO της Tesla, είναι πιθανό ότι στο μέλλον, «κανείς από εμάς δεν θα έχει δουλειά».

Μιλώντας μέσω webcam στο τεχνολογικό συνέδριο VivaTech 2024 στο Παρίσι, ο Μασκ περιέγραψε ένα μέλλον όπου οι δουλειές θα είναι «προαιρετικές».

«Αν θέλεις να κάνεις μια δουλειά που να είναι κάπως σαν χόμπι, θα μπορείς να δουλεύεις», είπε σύμφωνα με το CNN. «Αλλά διαφορετικά, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα παρέχουν όποια αγαθά και υπηρεσίες θέλεις. Δεν θα υπάρχει έλλειψη αγαθών ή υπηρεσιών».

Για να λειτουργήσει αυτό το σενάριο, είπε, θα πρέπει να υπάρχει ένα «καθολικό υψηλό εισόδημα».

Ο Μασκ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και μιλώντας σε αυτό το συνέδριο, χαρακτήρισε την τεχνολογία σαν τον μεγαλύτερο φόβο του.

Σε ένα μέλλον χωρίς δουλειά, ο επιχειρηματίας αμφισβήτησε το κατά πόσο οι άνθρωποι θα νιώθουν συναισθηματικά ολοκληρωμένοι.

«Το ερώτημα θα είναι το νόημα – αν ο υπολογιστής και τα ρομπότ μπορούν να κάνουν τα πάντα καλύτερα από εσάς, έχει νόημα η ζωή σας;», είπε. «Πιστεύω ότι ίσως υπάρχει ακόμα ένας ρόλος για τους ανθρώπους σε όλο αυτό –το ότι μπορούμε να δώσουμε νόημα στην τεχνητή νοημοσύνη».

Από το βήμα του συνεδρίου, ο Μασκ παρότρυνε επίσης τους γονείς να περιορίσουν την χρήση των social media από τα παιδιά τους, επειδή αυτά «προγραμματίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μεγιστοποιεί τη ντοπαμίνη».

Διαβάστε ακόμη 

«Παιχνίδι» στην κτηματαγορά με την Golden Visa

Οικογένεια Εμφιετζόγλου: Προς νέο σφυρί το μεγαλοπρεπές συγκρότημα στα Ανάβρυτα (pics)

Citi: Οι εισροές στις ευρωπαϊκές μετοχές από αμερικανικά funds είναι «καλός οιωνός»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ