Τους 9.000 θα ξεπεράσει την επόμενη πενταετία ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο Sani/ Ikos, κυρίως μέσω της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και την Ιβηρική, με νέες επενδύσεις, κατά το ίδιο διάστημα, που θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος, που αποτελεί ουσιαστικά τον πρώτο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο με ελληνικό DNA, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του στρατηγικής από το 2015 έως σήμερα επένδυσε 500 εκατ. ευρώ, τόσο στην ανάπτυξη του Sani Resort όσο και στην δημιουργία του νέου διεθνούς brand Ikos Resorts, «που επαναπροσδιορίζει την έννοια Luxury All Inclusive διεθνώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του. Κατά την ίδια περίοδο,  ο όμιλος τετραπλασίασε τη κερδοφορία προ φόρων και αποσβέσεων, έχοντας αυξήσει τη Μέση Τιμή Διανυκτέρευσης κατά 75%, επιτυγχάνοντας μέση πληρότητα επτάμηνου άνω του 95%. Συμβάλλοντας στις τοπικές οικονομίες, ο όμιλος Sani/Ikos, από τον Μάϊο του 2020, θα απασχολεί 4.600 εργαζόμενους έναντι 1.800 εργαζόμενων το 2015

Το Sani/Ikos Group τιμήθηκε με το βραβείο «Επιχειρηματική Αριστεία» από τα Growth Awards, που απονέμονται για τέταρτη χρονιά και θεσμοθετήθηκαν από τη Eurobank και την Grant Thornton, με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος, και κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sani/Ikos Group «η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί ακόμη μία επιβράβευση της κουλτούρας της εταιρίας μας, μίας διαρκούς προσπάθειας πέντε δεκαετιών για την υπεύθυνη ανάπτυξη και την δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένων ξενοδοχειακών brands. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το πάθος και η αφοσίωση των ανθρώπων μας. Και αυτή λοιπόν η τιμητική διάκριση οφείλεται και αφιερώνεται στους ανθρώπους του Sani/Ikos Group, τους οποίους ως διοίκηση ευχαριστούμε από καρδιάς».

Ο όμιλος έχει αναδειχθεί στις πρώτες θέσεις αριστείας στην εξυπηρέτηση και φιλοξενία διεθνώς. Tην 1η και την 2η θέση στην κατηγορία Top All-Inclusive Resorts στον κόσμο κατέκτησαν τα Ikos Oceania & Ikos Olivia το 2019 στα Travelers’ Choice Awards του TripAdvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού ενώ το Sani Resort αναδείχθηκε ως World’s Leading Family & Beach Resort στα World Travel Awards 2019.

Φιλοσοφία του ομίλου είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις με άξονα την αειφορία. Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, μείωση αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης, δημιουργεί δράσεις όπως το Zero Carbon Footprint. Το φιλόδοξο, όσο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα υπηρετεί την δέσμευση του Ομίλου για την προσφορά μιας ενεργειακά ουδέτερης εμπειρίας διακοπών τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας μια νέα ταξιδιωτική συνείδηση.

Το Sani/Ikos Group, μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort και Ikos Resorts, λειτουργεί 10 ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Ο όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος A. Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια. Στόχος του ομίλου Sani/Ikos Group μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Παράλληλα, ο όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Μάιο του 2020 στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας. Ο όμιλος αναπτύσσει στο εξωτερικό το εμπορικό σήμα IKOS RESORTS, μέσω franchise της LBRI με την εταιρεία Ιkos International SCA, η οποία ιδρύθηκε το 2018. Τη διοίκηση της Ikos International SCA ασκούν ως co-managing partners οι κκ Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με κύριους μετόχους τους κκ. Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin και Goldman Sachs Asset Management, Oaktree Capital Management LP και Hermes GPE.