Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του mega deal μεταξύ AT&T και Discovery, η Amazon φαίνεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) για περίπου 9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνολογικός γίγαντας εδώ και «εβδομάδες» διαπραγματεύεται τη συμφωνία, σύμφωνα με πηγές του περιοδικού. Οι πληροφορίες ανέφεραν για πρώτη φορά τη Δευτέρα ότι η Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία που θα μπορούσε να αφορά ένα ποσό από 7 δισ. έως 10 δισ. δολ.

«Η συμφωνία λέγεται ότι ενορχηστρώθηκε από τον Mike Hopkins, ανώτερο στέλεχος των Amazon Studios και Prime Video, ο οποίος διεξήγαγε απευθείας συνομιλίες με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της MGM Kevin Ulrich, του οποίου η Anchorage Capital είναι σημαντικός μέτοχος της MGM», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety.

Η πιθανή πώληση της MGM στην Amazon θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επέκταση Amazon Prime στις υπηρεσίες streaming, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της με blockbuster franchise όπως οι σειρές ταινιών James Bond, Hobbit, Pink Panther.

Τον περασμένο μήνα, η υπηρεσία streaming της εταιρείας ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως – τα 175 εκατομμύρια εκ των έγιναν συνδρομητές της Prime Video τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Η MGM Holdings εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Variety. Η εταιρεία αποτιμάται στα 5,5 δισ. δολάρια.

Κι άλλες εταιρείες έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν την MGM, όπως η ViacomCBS και η Sony Pictures Entertainment.

Εκπρόσωποι της Amazon και της MGM δεν απάντησαν στο αίτημα του Insider για σχολιασμό του δημοσιεύματος.

Η συμφωνία AT&T και Discovery

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η AT&T, η ιδιοκτήτρια εταιρεία των HBO και Warner Bros στούντιο, και η εταιρεία streaming δικτύων Discovery Inc, ιδιοκτήτρια των lifestyle τηλεοπτικών δικτύων tLC και HGTV, θα συγχωνεύσουν τα media assets τους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η AT&T θα λάβει 43 δισ. δολάρια σε μετρητά, χρεόγραφα και θα αναλάβει μέρος του χρέους της WarnerMedia.

Η AT&T, ιδιοκτήτρια της HBO και των στούντιο της Warner Brothers, και το δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης και streaming Discovery Inc, που είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών όπως το HGTV και το TLC, θα συνδυάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στον τομέα των media, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις παράνομες εισαγωγές αυτοκινήτων

Πετρέλαιο: «Πτήση» προς τα $70 – Βελτιώνονται οι προοπτικές για τη ζήτηση καυσίμων

Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις Τζο Μπάντεν και Καμάλα Χάρις