Διαθέσιμη στην Ευρώπη θα είναι από τις 26 Οκτωβρίου 2021 η διαδικτυακή υπηρεσία video streaming HBO Max, σύμφωνα με ανακοίνωση της Warner Media.

Όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του HBO και θυγατρική του κολοσσού των επικοινωνιών AT&T, η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε έξι χώρες της Ευρώπης, ενώ σε διάστημα ενός έτους θα επεκταθεί σε άλλες 14 χώρες και περιοχές.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία της HBO Max θα διατίθεται αρχικά σε Ισπανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και Ανδόρρα.

Η τιμή για τη συνδρομή και άλλες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο θα ανακοινωθούν από την εταιρεία τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα της HBO Max περιλαμβάνει δημοφιλείς σειρές και ταινίες, όπως τα «Game of Thrones», «Harry Potter», «The Big Bang Theory».

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα της HBO Max να επεκταθεί σε αγορές εκτός των ΗΠΑ, μετά τον Ιούνιο, που λάνσαρε τις υπηρεσίες της σε 39 χώρες και περιφέρειες στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, όπου η εταιρεία διαθέτει δύο δυνατότητες συνδρομής με αρχική τιμή τα 3 δολάρια ανά μήνα.

Γενικότερα, οι εταιρείες που διαθέτουν υπηρεσίες streaming προσπαθούν να επεκτείνονται σε νέες αγορές αναζητώντας καινούργιους συνδρομητές, καθώς η αγορά των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ρίχνει τους ρυθμούς της.

Μάλιστα, τον Ιούλιο ο CEO της Warner Media, Jason Kilar, είχε πει στο Reuters ότι ο αριθμός των συνδρομών στη Λατινική Αμερική θα ξεπεράσει εκείνον στις ΗΠΑ κατά το β’ εξάμηνο 2021 και δεν αποκλείεται η τάση αυτή να διατηρηθεί και κατά το επόμενο έτος.

Επίσης, η AT&T αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τις συνδρομές σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνοντας λόγο για 70 – 73 εκατ. μέχρι το τέλος του χρόνου, έναντι 67 – 70 εκατ. που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Εξάλλου, η AT&T ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με τη Discovery για τη μετάδοση του περιεχομένου της και να εστιάσει στην αρχική της ειδικότητα, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Διαβάστε ακόμη

Άλμα 16,2% του ΑΕΠ: Έως €1 δισ. χώρος για «έξτρα» ελαφρύνσεις

Morgan Stanley: Γιατί προτιμά τη Eurobank – Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις και στα καύσιμα – Πού θα φτάσει η τιμή τους (vid)