Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται ορισμένες φορές και ακίνητα που έχουν τη δική τους, ιδιαίτερη ιστορία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκει και το ακίνητο επί της οδού Υακίνθων 50 στο Παλαιό Ψυχικό.

Ένα ακίνητο που ξεκίνησε ως κατοικία, εξελίχθηκε σε κτίριο πρεσβείας και κατέληξε boutique hotel σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας.

Με αυτή την τελευταία μορφή του βγαίνει αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτό, λοιπόν, το πολυτελές ακίνητο άρχισε την «καριέρα» του ως οικία, αλλά στη συνέχεια στεγαζόταν εκεί κατά το παρελθόν η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε σε μια περιοχή που υπάρχουν τα κτίρια πολλών ξένων διπλωματικών αποστολών.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, μετατράπηκε σε boutique hotel με την επωνυμία “King Lodge-Luxury Accomodation”, ενώ σύμφωνα με τεχνική έκθεση έχει προσκομισθεί βεβαίωση απώλειας του φακέλου της οικοδομικής άδειας…

Από τις διαθέσιμες φωτογραφίες πρόκειται όντως για…luxury accommodation, αλλά εδώ και καιρό το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί καθώς στις διάφορες ιστοσελίδες δηλώνεται ως «προσωρινά κλειστό».

Το ακίνητο από το 2008 ανήκει σε αλλοδαπό που φαίνεται να χρωστάει σήμερα 2.685.367 ευρώ. Έτσι κουβαλάει προσημειώσεις και υποθήκες από την εποχή της Εμπορικής Τράπεζας το 2008, για ποσά που φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ, καθώς και αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, της ΔΟΥ Χολαργού και τελικά, στις 29 Ιουλίου 2021, υπέρ της «Orion X Securitisation Designated Activity Company» στην οποία έχουν μεταβιβαστεί δάνεια της Alpha Bank.

Έτσι, το ακίνητο πήρε το δρόμο για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με επισπεύδουσα την Cepal Hellas.

Τι βγαίνει στον πλειστηριασμό

Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι κοντά στα 700 τ.μ. και το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, με δωμάτια, σαλόνια, κουζίνες και λουτρά συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ.

Συγκεκριμένα στον πλειστηριασμό βγαίνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, «μετά της επ’ αυτού τριώροφης παλαιάς οικίας», που βρίσκεται στη Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο και την περιφέρεια της πόλεως του Δήμου Ψυχικού στην οδό Υακίνθων αριθμός 50, έχει έκταση κατά την τελευταία καταμέτρησή του 697,67 τ.μ.

Επί του ανωτέρω οικοπέδου υφίσταται παλαιά οικία, η οποία αποτελείται από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο.
Στο ισόγειο περιλαμβάνει την κύρια είσοδο της οικοδομής, το πλατύσκαλο, το κλιμακοστάσιο, τον χώρο κεντρικής θέρμανσης και μία κατοικία που αποτελείται από είσοδο-χωλλ, δύο δωμάτια, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο και βεράντα στην πρόσοψη με συνολική επιφάνεια 134 τ.μ.

 

Οι δύο όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και αποτελούν μία ενιαία κατοικία-μεζονέτα που αποτελείται κατά τον Α’ όροφο από είσοδο, δύο σαλόνια, τραπεζαρία, κουζίνα, W.C. διάδρομο και βεράντα στην πρόσοψη, συνολικής 134 τ.μ. και κατά τον Β’ όροφο από δύο υπνοδωμάτια, δωμάτιο εργασίας, λουτρό, διάδρομο και βεράντες, επιφάνειας 134 τ.μ..

Κατά την έκθεση εκτίμησης και την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η τριώροφη κατοικία, έχει μετατραπεί σε μικρό boutique ξενοδοχείο με την επωνυμία «KING LODGE- Luxury Accomodation» και φαίνεται να έχει ανακαινιστεί ριζικά με αποτέλεσμα η κατάσταση συντήρησης και επισκευών να κρίνεται πολύ καλή. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, το boutique hotel παραμένει κλειστό, αναμένοντας τον…επόμενο ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε ακόμη

Η επιδότηση του ρεζερβουάρ, οι… έγκλειστοι της Αττικής Οδού, το deal του Στασινόπουλου και τα Loro Piana του υπέρκομψου τραπεζίτη

ΕΤΜΕ: Ένα «άγνωστο» success story – Πώς μια ελληνική εταιρεία έφτιαξε τεχνολογία παγκόσμιας εμβέλειας (pics)

Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη