Mε μια φερόμενη εταιρική παραποίηση στοιχείων από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων συμπληρώνεται το παζλ των πρόσφατων αρνητικών εκθέσεων για την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, το fund Quintessential Capital Μanagement φέρεται ότι, θα αποκαλύψει στοιχεία για την την Akazoo, εισηγμένη στο Nasdaq.

Η τελευταία ελληνικών συμφερόντων, (Aπόστολος Ζερβός, Π. Δημητρόπουλος) πλατφόρμα μετάδοσης μουσικής, σύμφωνα με το QCM, τα στοιχεία που συνέλεξε «δείχνουν πως η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με βάση την Ελλάδα με ελάχιστους χρήστες και έσοδα». Με άλλα λόγια, το QCM υποστηρίζει ότι τα έσοδα και οι χρήστες που εμφάνιζε η Akazoo, ήταν ψεύτικα.

Επισημαίνεται, επίσης, πως «οι λογιστικές καταστάσεις της Akazoo, που ελέγχονται από ελεγκτική εταιρεία δεύτερης γραμμής (σ.σ. δηλαδή όχι από μια εκ των μεγάλων διεθνών ελεγκτικών ομίλων) μπορεί να κρύβουν σοβαρές παραλείψεις ή κάτι χειρότερο». Η Akazoo απασχολεί «μόλις 26 εργαζόμενους, σημαντικό ποσοστό των οποίων εργάστηκαν πρόσφατα σε άλλες αποδεδειγμένες απάτες (π.χ. Globo) ή πιθανές απάτες (Velti)».

O κ. Ζερβός σε παλαιότερες συνεντεύξεις (Καθημερινή) υποστήριζε ότι, η επίγεια μετάδοση της μουσικής έχει τελειώσει.   

Πρόλαβε να πουλήσει το Diorama του Δασκαλόπουλου 

Στην προηγούμενη εταιρική μορφή της Akazzo είχε επενδύσει το private equity fund Diorama Investments (βασικός μέτοχος Δ. Δασκαλόπουλος) απέκτησε, στο τέλος του 2015, στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην InternetQ αγοράζοντας ποσοστό μετοχών από υφιστάμενο μέτοχο, έναντι τιμήματος 12 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε αύξηση κεφαλαίου στην οποία άσκησε τα δικαιώματά που του αναλογουσαν. Η αξία της επένδυσής του έχει πολλαπλασιαστεί με βάση το enterprise value της Akazoo, θυγατρική κατά 67,73% της InternetQ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Diorama αποχώρησε από την InternetQ  μέσω της προωθούμενης συγχώνευσης της Akazoo, θυγατρικής της πρώτης, με την αμερικανική εταιρεία Modern Media AcquisitionCorp. και την εισαγωγή της νέας εταιρείας στο NASDAQ με κεφαλαιοποίηση περί τα 450 εκατ. δολάρια.

Είχε επενδύσει στην InternetQ και η Εθνική Τράπεζα, αλλά αποχώρησε

Στην εταιρεία InternetQ είχε επενδύσει το 2005 και το private equity της Εθνικής Τράπεζας (NBGI).

Η εταιρεία ΙnternetQ ιδρύθηκε το 2000, αλλά το 2007 έλαβε άλλη διάσταση επενδύοντας στις εφαρμογές προστιθέμενης αξίας μέσω κινητού, μεταξύ των οποίων το marketing και τη διαφήμιση.

Προς την κατεύθυνση αυτή αρωγός της στάθηκε η NBGI Ventures, που απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία, χωρίς ωστόσο το ποσοστό να γνωστοποιηθεί.

Έκτοτε η NBGI φημολογείται ότι αποεπένδυσε από την InternetQ, αφού όμως η εταιρεία είχε καταφέρει το 2010 να περάσει το κατώφλι της αγοράς ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.

Η μεγάλη πτώση της μετοχής της InternetQ ξεκίνησε τις 27 Οκτωβρίου 2015, σχεδόν παράλληλα με την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Globo.

Στις 3 Δεκεμβρίου ένα δημοσίευμα του βρετανικού ιστολογίου ShareProphets οδήγησε σε πτώση κατά 60% την τιμή της μετοχής. Η εταιρεία στις 7 Δεκεμβρίου έστειλε μια μακροσκελή απάντηση στο σχετικό δημοσίευμα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη επίπτωση στην τιμή της μετοχής.