Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια του Ανδρέα Αθανασόπουλου για τον Όμιλο Olympia, το «τιμόνι» του οποίου αναλαμβάνει από αρχές του 2024, αποχωρώντας – μετά από σχεδόν μία τετραετία – από την Eurobank.

«Πηγαίνω σε έναν Όμιλο με κύκλο εργασιών άνω του ενός δισ. ευρώ. Περιμένετε και θα δείτε τι θα γίνει σε πέντε χρόνια από σήμερα», τόνισε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των Growth Awards, επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τη δέσμευσή του προς τους μετόχους, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η ανάληψη των νέων του καθηκόντων: ότι θα επιτύχει – μαζί με τις ομάδες τις διοίκησης – την περαιτέρω αύξηση των επιχειρηματικών επιδόσεων, καθιστώντας τις εταιρείες που ανήκουν στον Όμιλο και εκπροσωπούν εμβληματικούς κλάδους της σύγχρονης οικονομίας ηγέτες σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας αξία στο σύνολο του επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Olympia είναι ένας διεθνής επενδυτικός Όμιλος με σημαντικό μερίδιο συμμετοχών σε πέντε βασικές επιχειρήσεις: την SUNLIGHT Group Energy Storage Systems (αποθήκευση ενέργειας), το Public Group (λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο), την SoftOne (λογισμικό ERP), την Westnet (διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας) και τη Lamda Development (ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων).

Η αποχώρηση Αθανασόπουλου από τη Eurobank, πάντως, στην οποία κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και Group Chief Transformation Officer, έρχεται να προστεθεί στη – μακρά – λίστα των στελεχών που αφήνουν τον τραπεζικό για άλλους κλάδους της οικονομίας. Όπως είχε γράψει το newmoney, είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι η αποχώρηση από την Εθνική Τράπεζα της Φωτεινής Ιωάννου, η οποία κατείχε τη θέση της γενικής διευθύντριας διαχείρισης απαιτήσεων εταιρικής και λιανικής τραπεζικής, για να αναλάβει τον ρόλο της νέας Chief of Staff της Mytilineos. Λίγο νωρίτερα είχε παραιτηθεί από τη θέση του βοηθού γενικού διευθυντή και επικεφαλής στρατηγικών συναλλαγών της ΕΤΕ, Κώστας Αδαμόπουλος, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών εταιρείας και Ομίλου Intrakat.

Όπως επισημαίνουν στο newmoney αρμόδιες πηγές, το brain drain στις τράπεζες αναμένεται να συνεχιστεί, παρά την όποια απελευθέρωση έχει επιτευχθεί στο κομμάτι των αμοιβών. «Το πρόβλημα με τον τραπεζικό κλάδο και δη, στα ανώτερα – ανώτατα επίπεδα είναι ότι υπάρχει συνωστισμός στελεχών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι μάλλον δύσκολο για κάποιους να αναρριχηθούν, γεγονός που τους αναγκάζει να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Ποια επιδόματα χάνουν οι επαγγελματίες με το νέο σύστημα φορολόγησης

Το τρολ Πεν και ο-δεν είμαι εγώ-Θάνος, η Πράβντα, η Τζάκρη και η εφοπλιστίνα, ο Stefanos, ο Τάιλερ και η Παγώνη, η HIG που αγοράζει ξενοδοχεία 

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ποιο είναι το έργο του Καφηρέα που εκτινάσσει κερδοφορία και ισχύ της εταιρείας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ