Σύμφωνα με πληροφορίες αποχωρεί από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλoς της Eurobank ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα CEO στο Οlympia Group του κ Πάνου Γερμανού.

Η ένταξη του κ. Αθανασόπουλου στο Group του Πάνου Γερμανού δεν επιφέρει καμία αποχώρηση oποιουδήποτε  στελέχους που απασχολείται σήμερα στον όμιλο. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα εντός της ημέρας.

Η συγκεκριμένη κίνηση φέρεται να εντάσσεται στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα του ομίλου από τον κ. Πάνο Γερμανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιτελικό δυναμικό της Eurobank πρόκειται να επιστρέψει ο Ιάκωβος Γιαννακλής, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε αποδεχθεί επαγγελματική πρόταση εκτός Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της Eurobank

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Deputy CEO και Εκτελεστικό Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Eurobank Holdings και της θυγατρικής της εταιρείας «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank), υπέβαλε την παραίτησή του από τις ανωτέρω θέσεις προκειμένου να αναλάβει ρόλο Διευθύνοντα Συμβούλου σε εταιρεία εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, με ισχύ από την 31η Δεκεμβρίου 2023. Έως τότε, ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος συνεχίζει να εκτελεί όλα τα σχετικά καθήκοντα του κανονικά.

2) Ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, πρώην Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Retail Banking και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, επιστρέφει στον Όμιλο Eurobank μετά από απουσία τεσσάρων μηνών και αναλαμβάνει τον ρόλο του Deputy CEO, Επικεφαλής Retail and Digital Banking καθώς και μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Διοικητικής Επιτροπής της Eurobank, εντός του τρέχοντος έτους. Ο κ. Γιαννακλής θα αναφέρεται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φωκίωνα Καραβία.

Ο κ. Γιαννακλής διαθέτει εκτενή εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό χώρο. Εντάχθηκε στον Όμιλο Eurobank το 1994 αναλαμβάνοντας θέσεις αρχικά στο Δίκτυο Καταστημάτων και μετέπειτα στη Διοίκηση Δικτύου, σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών και επέκτασης του Δικτύου με πολλές εξαγορές και συγχωνεύσεις (Credit Lyonnais, Interbank, Τράπεζα Αθηνών, Τράπεζα Κρήτης, Τράπεζα Εργασίας). Είχε διατελέσει Επικεφαλής Εξυπηρέτησης και Ανάπτυξης Πελατείας Ιδιωτών κατά τη χρονική περίοδο 2004 – 2009.

Στη συνέχεια διατέλεσε Επικεφαλής Γεωγραφικού Τομέα Δικτύου Καταστημάτων και το 2014 Επικεφαλής Εμπορικής Ανάπτυξης Δικτύου Καταστημάτων, συγκεντρώνοντας στην ευθύνη του τα Segments Personal, Small Business, Ιδιωτών, Καταθέσεις και BancAssurance. Εντός του 2014 ανέλαβε Επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων και ακολούθως το 2016 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Retail Banking και έγινε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής. Από τον Ιούλιο του 2023 και μέχρι την επιστροφή του στον Όμιλο Eurobank διετέλεσε Group Deputy General Manager Retail Growth and Transformation στην Bank Muscat στο Ομάν.

3) Ο κ. Κωνσταντίνος Ψάλτης διατηρεί την ευθύνη συντονισμού της Μονάδας Ανασχεδιασμού Ομίλου, μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου. Η Μονάδα Ανασχεδιασμού Ομίλου θα αναφέρεται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φωκίωνα Καραβία.

Η ανακοίνωση της Olympia

Ο Όμιλος Olympia, ένας Διεθνής Επενδυτικός Πρωταγωνιστής με ένα πολυσχιδές επιχειρηματικό οικοσύστημα που εκτείνεται σε οχτώ χώρες, υποδέχεται στην ομάδα διοίκησης τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, ο οποίος από τις 2 Ιανουαρίου 2024 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου (Group CEO).

Οι παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά στον πολυδιάστατο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας, στο omnichannel retail και στον χώρο των εφαρμογών λογισμικού, που αποτελούν περιοχές αιχμής για τον Όμιλο, καθιστούν απαραίτητη την περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωσή του. Ειδικά στον χώρο της ενέργειας οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και ο Όμιλος, που είναι παγκόσμιος πρωταγωνιστής στις βιομηχανικές μπαταρίες για βαριά ηλεκτρικά οχήματα, έχει φιλοδοξίες για επέκταση σε όλη την αλυσίδα αξίας και ειδικά στην παραγωγή μπαταριών λιθίου για αποθήκευση ενέργειας στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η συμβολή του κ. Αθανασόπουλου θα είναι σημαντική στην ενίσχυση της επιτυχημένης πορείας και τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό του Ομίλου Olympia. Με τη συγκεκριμένη προσθήκη ο Όμιλος ενισχύει ουσιωδώς τα συστατικά της εταιρικής διακυβέρνησής του τοποθετώντας ως επικεφαλής του Ομίλου έναν καταξιωμένο μάνατζερ ο οποίος θα συνεργαστεί στενά με το Διοικητικό του Συμβούλιο, κάτι που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη διεθνή παρουσία επιχειρηματικών ομίλων και διασφαλίζει την επιχειρηματική συνέχεια, ανεξάρτητα από τη μετοχική σύνθεση του Ομίλου.

Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος διαθέτει εκτενή εμπειρία εντός και εκτός Ελλάδος, πλέον των 24 ετών, στον τραπεζικό χώρο και στον χώρο της λιανικής και των επιχειρήσεων. Σε όλες τις αποστολές του έχει ηγηθεί του σχεδιασμού και υλοποίησης μεγάλης κλίμακας στρατηγικών σχεδίων οργανικής και μη-οργανικής ανάπτυξης. Την περίοδο 2020-2023, διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank έχοντας τον ρόλο του Group Chief Transformation Officer. Από τις αρχές του 2018 έως τα τέλη του 2020 διετέλεσε Chief Customer Officer and CEO Financial Services της DixonsCarphone στα κεντρικά του Ομίλου στο Λονδίνο ενώ, από το 2013 έως το 2017, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κωτσόβολος, όπου υλοποίησε έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό της εταιρείας επαναφέροντας την σε πλήρη κερδοφορία. Την περίοδο 2001-2013 εργάστηκε σε θέσεις Γενικού Διευθυντή στην Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Αθανασόπουλος συνδυάζει και μια εξαιρετική ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Warwick Business School (1991-1997) ως Senior Lecturer ενώ έχει Post-Doc από το London Βusiness School και Phd University of Warwick in Management Sciences and Analytics.

Η επιλογή του κ. Αθανασόπουλου είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς διαδικασίας αναζήτησης, με βασική επιδίωξη την ένταξη στον Όμιλο ενός στελέχους με αδιαμφισβήτητα βαθιά γνώση τόσο του ελληνικού όσο και του παγκόσμιου επιχειρηματικού γίγνεσθαι, αντανακλώντας το εύρος των δραστηριοτήτων και σκοπών (aspirations) του οργανισμού.

Στον νέο του ρόλο, ο κ. Αθανασόπουλος θα συνεργαστεί στενά με τις διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου, στις οποίες η Διοίκηση της Olympia επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της, ώστε να συνεχίσουν να επικεντρώνονται απρόσκοπτα στα αναπτυξιακά πλάνα που έχουν σε εξέλιξη.

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος Ομίλου Olympia, τόνισε: «Καλωσορίζουμε στη μεγάλη «οικογένεια» του Ομίλου Olympia τον κ. Αθανασόπουλο. Η αποδεδειγμένη εμπειρία του στην υλοποίηση στρατηγικών Επέκτασης και Ανάπτυξης αποτελούν κομβικό χαρακτηριστικό για την ενίσχυση και υλοποίηση της αναπτυξιακής πορείας για κάθε εταιρεία του χαρτοφυλακίου του Ομίλου Olympia. Με τη συμβουλή του φιλοδοξούμε να επεκταθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, με μερικές από τις εταιρείες μας να εστιάζουν σε επιμέρους αγορές, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ».

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Olympia και τους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου να ηγηθώ του φιλόδοξου πλάνου ανάπτυξης του συνόλου των εταιρειών που ανήκουν στον Όμιλο και εκπροσωπούν εμβληματικούς κλάδους της σύγχρονης οικονομίας. Θα συνεργαστώ στενά με τις ομάδες της διοίκησής, για να επιτύχουμε μαζί την περαιτέρω αύξηση των επιχειρηματικών επιδόσεων, καθιστώντας τις εταιρείες ηγέτες σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο και δημιουργώντας αξία στο σύνολο του επενδυτικού χαρτοφυλακίου».

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα πάρετε αμοιβή 100 – 3.000 ευρώ με την ανανεωμένη εφαρμογή e-appodixi

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ελάχιστο «δηλωμένο» εισόδημα… ένας «μισθός» 780 ευρώ

Η (διαχρονική) μανία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κανάλια, τα funds κυνηγάνε (και) το Δημόσιο, τα «μαϊμού» στελέχη και η μυστήρια υπόθεση της Crown Hellas

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ