Δεν φαίνεται ότι μπορεί να ανακάμψει από τη δίνη οικονομικών προβλημάτων στην οποία έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια η κατασκευαστική εταιρεία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ, με επικεφαλής τον Στέργιο Γαντζούλα. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται αντιμέτωπη και με το σφυρί για ορισμένες ιδιοκτησίες της. Συγκεκριμένα για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για ιδιοκτησίες της επί ακινήτου στη Ραφήνα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι επιπλέον ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2024 κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση πτώχευσης σε βάρος της εταιρείας.
Όσον αφορά τον πλειστηριασμό, αρχικά έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2023, αλλά οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.
Στη συνέχεια επαναπρογραμματίστηκε για τις 20 Μαρτίου 2024, αλλά μεσολάβησε ανακοπή της εταιρείας, την οποία το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή. Έτσι, στην απόφασή του στις 11 Μαρτίου διέταξε την διόρθωση της κατασχετήριας έκθεσης αυξάνοντας τις τιμές πρώτης προσφοράς για τις εν λόγω ιδιοκτησίες στο συνολικό ποσό των 849.000 ευρώ έναντι 754.000 ευρώ που ήταν αρχικά.

Τι θα βγει στο σφυρί

Η ομάδα των 7 πλειστηριασμών στρέφεται κατά της «Τρικαλινή Κατασκευαστική, Τεχνική και Εμπορική Α.Ε.» (ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ) που εδρεύει στην Ανθούσα Αττικής, ενώ επισπεύδουσα είναι η “Qquant Master Servicer Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις” ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “ABS Metexelixis SA”, ειδικής διαδόχου της Attica Bank.


Αφορούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες κτηρίου, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Κόκκινο Λιμανάκι», στην Κτηματική Περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας, του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, με πρόσοψη στην οδό Δημοκρατίας (πρώην πρώτη 1η οδό), επί της οποίας φέρει σήμερα τον αριθμό 38Β.

Το οικόπεδο φέρεται με επιφάνεια 2460τ.μ. και επ’ αυτού έχουν ανεγερθεί δύο κτήρια που αναπτύσσονται σε υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους μετά δώματος. Οι εν λόγω οριζόντιες ιδιοκτησίες με τα παραρτήματά τους, στεγάζονται εντός του Κτηρίου 1, το οποίο έχει ανεγερθεί στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για κτήριο με αμιγώς οικιστικές χρήσεις, μοντέρνας αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένο περί του έτος 2008, το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης.

Συγκεκριμένα:

-Διαμέρισμα Α-2: Βρίσκεται στον 1ο όροφο, φέρεται με επιφάνεια 80,30 τ.μ. και αποτελείται από δύο κοιτώνες, καθιστικό με συνεχόμενη κουζίνα, λουτρό, διάδρομο, έναν ημιυπαίθριο με συνεχόμενο εξώστη, έναν ακόμη εξώστη και έναν έτερο ημιυπαίθριο χώρο. Σε αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος Α-2 ανήκει ανοικτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή επιφάνειας 10,13 τ.μ.
-Διαμέρισμα Β-1: Βρίσκεται στο 2ο όροφο, φέρεται με επιφάνεια 89,37 τ.μ. και αποτελείται από δύο κοιτώνες, καθιστικό με συνεχόμενη κουζίνα, λουτρό, διάδρομο, WC, τρεις εξώστες και δύο υμιυπαίθριους χώρους. Σε αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος Β-1 ανήκει ανοικτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή επιφάνειας 12,15 τ.μ.
-Διαμέρισμα Β-2: Βρίσκεται στο 2ο όροφο, φέρεται με επιφάνεια 80,30 τ.μ. και αποτελείται από δύο κοιτώνες, καθιστικό με συνεχόμενη κουζίνα, λουτρό, διάδρομο, έναν ημιυπαίθριο με συνεχόμενο εξώστη, έναν ακόμη εξώστη και έναν έτερο ημιυπαίθριο χώρο. Σε αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος Β-2 ανήκει ανοικτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή επιφάνειας 10,13 τ.μ.


-Διαμέρισμα Γ-1: Βρίσκεται στο 3ο όροφο, φέρεται με επιφάνεια 89,37 τ.μ. και αποτελείται από δύο κοιτώνες, καθιστικό με συνεχόμενη κουζίνα, λουτρό, διάδρομο, WC, τρεις εξώστες και δύο υμιυπαίθριους χώρους. Σε αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος Γ-1 ανήκει ανοικτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή επιφάνειας 12,15 τ.μ.
-Αποθήκη (1): Βρίσκεται στο υπόγειο, φέρεται με επιφάνεια 25,60 τ.μ. με ύψος 3 μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο.
-Αποθήκη (4): Βρίσκεται στο υπόγειο, φέρεται με επιφάνεια 51,87 τ.μ. με ύψος 3 μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο.
-Αποθήκη (6): Βρίσκεται στο υπόγειο, φέρεται με επιφάνεια 33,48 τ.μ. με ύψος 3 μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο.

Όσον αφορά την εγγύτερη περιοχή του ακινήτου, έχει οικιστική χρήση με αραιή δόμηση. Η οδός Δημοκρατίας καταλήγει στην παραλία Κόκκινο Λιμανάκι και η απόσταση του ακινήτου από τη θάλασσα υπολογίζεται σε 1.200 μέτρα.

Τα δάνεια, οι ζημιές και ο μηδενικός τζίρος

Η ΤΡΙΚΑΤ με τη σημερινή της μορφή συστάθηκε το 2000, απορροφώντας στη συνέχεια, το 2009, την Γαντζούλας ΑΤΕΕ, που είχε ιδρυθεί το 1988 από τους αδερφούς Θανάση και Στέργιο Γαντζούλα ως διάδοχο σχήμα των προσωπικών τους εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνταν στις κατασκευές από το 1976.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών ανέλαβε σημαντικά έργα, κυρίως με πελάτες τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και άλλα κατασκευαστικά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο υπέστη βαρύτατες συνέπειες από την πολύχρονη οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες εξυγίανσης εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια ο τζίρος της έχει εξανεμιστεί, ενώ συσσωρεύονται ζημιές και δάνεια. Έτσι, ενώ το 2013 ο κύκλος εργασιών ήταν στα 15,7 εκατ. ευρώ, το 2016 είχε υποχωρήσει στα 7,75 εκατ. ευρώ, το 2017 στα 5,49 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2020 έπεσε κάτω του 1 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2022, ο τζίρος ήταν μηδενικός έναντι 921.479 ευρώ το 2021, με τις ζημίες της χρήσης να φτάνουν τα 2,58 εκατ. ευρώ και τις συσσωρευμένες ζημιές στα 36,06 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 95,71 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 80 εκατ. ευρώ αφορούν τραπεζικά δάνεια.

Διαβάστε ακόμη  

Ποια είναι τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα σήμερα

Γιώργος Μαθιός (ESA Security Solutions): Η ασφάλεια στην εποχή του Α.Ι.

Καθαρά Δευτέρα: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά – Οι ώρες λειτουργίας για Βαρβάκειο και λαϊκές αγορές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ