Στην ιστορία πέρασε ο δισεκατομμυριούχος Τζέικομπ Ρότσιλντ (Jacob Rothchild), της γνωστής δυναστείας Ρότσιλντ, σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά. Το όνομα Ρότσιλντ συνδέεται με τεράστιο πλούτο, δύναμη και κύρος. Στην πραγματικότητα, οι Ρότσιλντ είναι μια μοναδική οικογένεια, οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει τεράστια πλούτη τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Η οικογένεια συγκέντρωσε δισεκατομμύρια μέσω του τραπεζικού τομέα, ξεκινώντας ταπεινά από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις αρχές του 18ου αιώνα, για να γίνει σήμερα η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου.
Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ, ήταν ο 4ος βαρόνος Ρότσιλντ, ο οποίος εντάχθηκε στην RIT Capital Partners το 1959 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Το 1971 διορίστηκε πρόεδρος του Rothschild Investment Trust, το οποίο είχε αξία 5 εκατομμυρίων λιρών. Το 1980 εγκατέλειψε την τράπεζα για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Rothschild Investment Trust, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε RIT. Εκείνη την εποχή η RIT ήταν ένα εισηγμένο επενδυτικό καταπίστευμα με καθαρό ενεργητικό περίπου 80 εκατομμυρίων λιρών.

Από τον Νοέμβριο του 2003 μέχρι την αποχώρησή του το 2008, ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της BSkyB και μέχρι το 2008 ήταν διευθυντής του χρηματοπιστωτικού ομίλου RHJ International.
Ήταν επίσης διαχειριστής του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης και της Αρχής Μουσείων του Κατάρ, πριν αποσυρθεί και από τους δύο ρόλους.

Ο Λόρδος Ρότσιλντ διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του Somerset House στο Λονδίνο και πραγματοποίησε την αποκατάσταση του Spencer House του 18ου αιώνα.

Διορίστηκε μέλος του Τάγματος της Αξίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2002 και έλαβε το Μετάλλιο του Πρίγκιπα της Ουαλίας για τη Φιλανθρωπία στις Τέχνες το 2013.

Ως διάσημος προστάτης των τεχνών, φιλοξένησε επίσης πολυάριθμα πορτρέτα, μεταξύ άλλων του Lucian Freud και του David Hockney.

Ίδρυσε επίσης την Windmill Hill Asset Management για τη διαχείριση του φιλανθρωπικού χαρτοφυλακίου της οικογένειας και ήταν πρόεδρος των διαχειριστών του φιλανθρωπικού ιδρύματος The Rothschild Foundation.

Μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές του δεσμεύσεις ήταν το Waddesdon Manor και το κτήμα Waddesdon στο Buckinghamshire, αφού ανέλαβε τη διαχείρισή τους για λογαριασμό του National Trust από την ξαδέλφη του Dorothy de Rothschild το 1988.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα

Οι σχέσεις των Ρότσιλντ με την Ελλάδα ξεκινούν προτού καν δημιουργηθεί το ελληνικό κράτος, αφού συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ αργότερα ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: «Tαύροι» οι επενδυτές στα χρηματιστήρια – Οι συνθήκες επιτρέπουν αύξηση θέσεων

Πέθανε ο Λόρδος Jacob Rothschild

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Προσοχή στους ακατάσχετους λογαριασμούς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ