Το όνομα Ρότσιλντ συνδέεται με τεράστιο πλούτο, δύναμη και κύρος. Στην πραγματικότητα, οι Ρότσιλντ είναι μια μοναδική οικογένεια. Έχουν συσσωρεύσει τεράστια πλούτη τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Η οικογένεια συγκέντρωσε δισεκατομμύρια μέσω του τραπεζικού τομέα, ξεκινώντας ταπεινά από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις αρχές του 18ου αιώνα, για να γίνει σήμερα η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου.

Ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν αριστούργημα του μπαρόκ ζωγράφου Γκουερτσίνο έγινε πρωτοσέλιδο το 2022, αφού ξεπέρασε την εκτίμηση των 6.000 δολαρίων και πουλήθηκε για το ιλιγγιώδες ποσό των 600.000 δολαρίων σε δημοπρασία στο Παρίσι, σύμφωνα με το therichest.com.

Η δραματική απεικόνιση του Μωυσή που κοιτάζει προς τον ουρανό με τις παλάμες του υψωμένες θα εκτεθεί τώρα σε δημόσια έκθεση στο Waddesdon Manor στην Αγγλία, αφού πρόσφατα αποκτήθηκε από το Ίδρυμα Rothschild.

Στις 30 Ιανουαρίου, η εφημερίδα The Art Newspaper κάλυψε επίσης την απόκτηση του έργου από το Ίδρυμα Ρότσιλντ, αναφερόμενη στην ιστορία του, καθώς κάποτε θεωρείτο ως ένα χαμένο έργο τέχνης.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η τύχη του Μωυσή από τη δεκαετία του 1790 μέχρι τη δημοπρασία του 2022 παραμένει μυστήριο και το όνομα του πωλητή δεν έχει αποκαλυφθεί. Μέχρι τότε, η σύνθεση ήταν γνωστή μόνο από τρία ζωγραφικά αντίγραφα του 17ου αιώνα, ένα σχέδιο και χαρακτικά.

Η εφημερίδα Art Newspaper εξήγησε περαιτέρω ότι οι φιλανθρωπίες της οικογένειας Ρότσιλντ διευκόλυναν την απόκτηση του ακριβού πίνακα:

«Ο Μωυσής του Γκουερτσίνο (περίπου 1618-1619) αγοράστηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Τζέικομπ Ρότσιλντ για περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο πίνακας αναμένεται να εκτεθεί μόνιμα στο Waddesdon Manor, στο Μπάκιγχαμσαϊρ, το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα Rothschild για λογαριασμό του National Trust. Λίγα ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε θέση να αγοράσουν πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών σε υψηλές τιμές, αλλά το ίδρυμα υποστηρίζεται από τον πλούτο της τραπεζικής οικογένειας. Τα έσοδα του ιδρύματος κατά το τελευταίο οικονομικό έτος ήταν 48 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ έχουν παντρευτεί με μέλη βασιλικών και άλλων εύπορων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων των Ροκφέλερ και, πιο πρόσφατα, των Χίλτον, όταν ο Τζέιμς Ρότσιλντ παντρεύτηκε τη Νίκι Χίλτον.

Επί του παρόντος, η συνολική καθαρή αξία της οικογένειας πιστεύεται ότι ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ορισμένες εκτιμήσεις φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Αυτά είναι τα πλουσιότερα μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ σήμερα, ταξινομημένα με βάση την ατομική καθαρή αξία:

 

8. Ναντίν ντε Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας της Ναντίν ντε Ρότσιλντ: 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η Γαλλίδα ηθοποιός και συγγραφέας Ναντίν ντε Ρότσιλντ έχει καθαρή αξία 100 εκατομμύρια δολάρια. Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1932 στο Σεν-Κεντέν της Γαλλίας.

Η Ναντίν είναι η χήρα του τραπεζίτη Εντμόντ Αντόλφ ντε Ρότσιλντ καθώς και μέλος της δυναστείας Ρότσιλντ.

Ξεκίνησε την καριέρα της όταν έκανε το μοντέλο του ζωγράφου Ζαν-Γκαμπριέλ Ντομέργκ.

Ο πρώτος της ρόλος ήταν στη μικρού μήκους ταινία Un Chien et Madame του 1949. Στη συνέχεια η Ναντίν πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως The Sleepwalker, Le Passage de Venus και άλλες.

7. Έντουαρντ ντε Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του Έντουαρντ ντε Ρότσιλντ: 300 εκατομμύρια δολάρια

Ο Έντουαρντ ντε Ρότσιλντ έχει περιουσία 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Πατέρας του είναι ο Γκάι ντε Ρότσιλντ, πρώην επικεφαλής της τράπεζας Rothschild & Cie.

Τον Ιανουάριο του 2005, ο Έντουαρντ ντε Ρότσιλντ δεσμεύτηκε να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 37% της γαλλικής εφημερίδας Libération.

Το 2010 έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Libération και μετακόμισε στο Ισραήλ.

Όταν ο Πάτρικ Ντράχι έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της εφημερίδας το 2014, το μερίδιό του μειώθηκε σημαντικά.

 

6. Λιν Φόρεστερ ντε Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας της Λιν Φόρεστερ ντε Ρότσιλντ: 673,6 εκατ. δολάρια

Η Λιν Φόρεστερ ντε Ρότσιλντ είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Βρετανία, με καθαρή αξία περίπου 673,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της πιθανότατα οφείλεται στον τρίτο της γάμο με τον Εβελίν Ρόμπερτ Άντριαν ντε Ρότσιλντ, Βρετανό εκατομμυριούχο, επιχειρηματία και μέλος της οικονομικής αριστοκρατίας.

Σήμερα είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της E.L. Rothschild, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου, και βρίσκεται σε καλή θέση για να σχολιάσει τον καπιταλισμό και τη φιλανθρωπία.

Το 2008, ήταν σημαντική χρηματοδότρια της Χίλαρι Κλίντον και στη συνέχεια τράβηξε τα βλέμματα επειδή υποστήριξε τον Τζον Μακέιν.

Η Λιν Φόρεστερ ντε Ρότσιλντ περνάει χρόνο τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο.

 

5. Ναθάνιελ Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του Ναθάνιελ Ρότσιλντ: 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Οι New York Times τον έχουν χαρακτηρίσει ως «τον άνθρωπο που μπορεί να γίνει ο πλουσιότερος Ρότσιλντ»:

Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ, ο οποίος είναι 50 ετών, είναι ο επιλεγμένος διάδοχος του τίτλου του βαρόνου Ρότσιλντ, τον οποίο κατέχει τώρα ο πατέρας του, Τζέικομπ.

Ο Ναθάνιελ, απόφοιτος του Eton College και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αξιοποίησε την εμπειρία της οικογένειάς του και δημιούργησε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών συμφερόντων, έχοντας επενδύσει σημαντικά στην εξόρυξη άνθρακα σε όλο τον κόσμο.

Η εκτιμώμενη καθαρή του αξία ανέρχεται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ φέρεται να είναι υποψήφιος για μια κληρονομιά 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συσταθεί σε ελβετικά καταπιστεύματα – και αυτή μπορεί να είναι μια πολύ μετριοπαθής εκτίμηση.

 

4. Τζέιμς Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του Τζέιμς Ρότσιλντ: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τζέιμς Ρότσιλντ, χρηματοδότης και κληρονόμος τραπεζών, είναι ένα ακόμη εξαιρετικά πλούσιο μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας εργάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα του κόσμου, την Rothschild Asset Management.

Είναι γιος του αείμνηστου Άμσελ Ρότσιλντ, ενός από τα πλουσιότερα μέλη της βρετανικής οικογένειας Ρότσιλντ.

Ο Τζέιμς είναι επίσης διάσημος για τον γάμο του με την επίσης πλούσια κληρονόμο και κοσμική Νίκι Χίλτον, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το 2015 στο παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο – με την αδελφή της Νίκι, την Πάρις Χίλτον, να είναι η κουμπάρα.

Μαζί, το ζευγάρι έχει τρία παιδιά. Η εκτιμώμενη καθαρή αξία του Τζέιμς Ρότσιλντ ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

3. Αριάν ντε Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας της Αριάν ντε Ρότσιλντ: 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Αριάν ντε Ρότσιλντ – η χήρα του αείμνηστου Μπέντζαμιν ντε Ρότσιλντ, ενός Γάλλου τραπεζίτη, και ιδιοκτήτρια πολλών αμπελώνων – κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του συζύγου της, η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του θανάτου του.

Ο Μπέντζαμιν ήταν ένα από τα πλουσιότερα μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ όταν έφυγε από τη ζωή.

Ήταν γιος του Εντμόντ Αντόλφ, ενός χρηματοδότη και επικεφαλής του γαλλικού κλάδου της οικογένειας, και κληρονόμησε και επέκτεινε μια τεράστια οικογενειακή περιουσία.

Παντρεύτηκε την Αριάν το 1999 και το ζευγάρι έχει τέσσερις κόρες. Είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται τραπεζικού ιδρύματος των Ρότσιλντ.

 

2. Τζέικομπ Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του Τζέικομπ Ρότσιλντ: 5 δισεκατομμύρια δολάρια

Εκτιμάται ότι ο Τζέικομπ Ρότσιλντ, ο 4ος βαρόνος Ρότσιλντ, αξίζει 5 δισεκατομμύρια δολάρια- είναι επίσης ο πατέρας του εύπορου Ναθάνιελ.

Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ είναι Βρετανός ομότιμος και επενδυτικός τραπεζίτης, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες τράπεζες του Λονδίνου και έχει επενδύσεις σε επενδυτικά καταπιστεύματα, επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου και στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Είναι επίσης αξιοσημείωτος φιλάνθρωπος και σημαντικός προστάτης των τεχνών στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τις οποίες έχει λάβει πλήθος διακεκριμένων διακρίσεων και βραβείων.

 

1. Ντέιβιντ Μάγιερ ντε Ρότσιλντ

Εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του Ντέιβιντ Μάγιερ ντε Ρότσιλντ: 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Ντέιβιντ Μάγιερ ντε Ρότσιλντ είναι γνωστός εξερευνητής και περιβαλλοντολόγος, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδρομές στους πόλους και στις τροπικές περιοχές και έχει ταξιδέψει με το πλοίο «Plastiki» για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη ρύπανση των ωκεανών από πλαστικό.

Είναι ενδεχομένως ο πιο τολμηρός από όλους τους Ρότσιλντ. Ο ενθουσιώδης περιβαλλοντολόγος έχει κερδίσει σημαντικούς επαίνους από τους συναδέλφους του για το έργο του και έχει γράψει μια σειρά βιβλίων που περιγράφουν λεπτομερώς τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε απομονωμένες τοποθεσίες.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχεται από τις τεράστιες κληρονομιές του, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Διαβάστε ακόμη:

Το «σόλο» ΚΜ και οι δυο εκπλήξεις για τους αγρότες, το ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς, οι παλιές δόξες και τα νέα σφυριά, αναζητείται αγοραστής για την Avramar

Το αγαπημένο ανθοπωλείο της Παρισινής ελίτ

Ο κανόνας των 5: Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε πολλά ρούχα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ