Ένας πελώριος πλάτανος, τραβάει το βλέμμα στην πανέμορφη πλατεία στο Τσεπέλοβο. Ο Δημήτρης, ο «ξεναγός» μας στο χωριό, ένας αληθινός λάτρης της μαγείας του Ζαγορίου, προσπαθεί να μας δώσει κάθε λεπτομέρεια.

Μας μιλάει για τις ξύλινες επιγραφές των καταστημάτων του οικισμού και η κουβέντα φτάνει στον Τρυποκάρυδο, τον Γιάννη Υφαντή, ο οποίος μένει πλέον μόνιμα στο Τσεπέλοβο μαζί με την σύντροφό του, την Ιουλία, στο σπίτι της γιαγιάς της και φτιάχνει ξύλινα γλυπτά.

«Εδώ πιο πάνω από την πλατεία, είναι το εργαστήριό του» μας είπε και ξεκινήσαμε.

Το εργαστήρι με την καλύτερη θέα

Ένα παλιό όμορφο πέτρινο σπίτι με κόκκινα παράθυρα, και στο πλάι της αυλής, μία πόρτα σε οδηγεί στο εργαστήρι.

«Είναι το εργαστήρι ίσως με την καλύτερη θέα», θα μας πει η σύντροφος του Γιάννη, η Ιουλία, καθώς μπροστά από τον πάγκο εργασίας απλώνεται πανοραμικά όλο το χωριό, με τις πέτρινες στέγες, αλλά και την οργιώδη φύση του Ζαγορίου.

Τα σκυλιά του ζευγαριού, δεν έχουν ακόμη πειστεί για τις καλές μας προθέσεις, και συνεχίζουν να σημαίνουν τον κίνδυνο με έντονο γάβγισμα. Η Ιουλία προσπαθεί και στο τέλος καταφέρνει να τα ηρεμήσει.

Η Μιλού, ωστόσο, «το a-dog» όπως την αναφέρει ο Γιάννης, μας απορρίπτει ως κίνδυνο και συνεχίζει ατάραχη τις περιπλανήσεις της στο χώρο. Μόνο προς το τέλος της επίσκεψης μας στο εργαστήριο μας έδωσε λίγη σημασία.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr