Ελλάδα

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Σε άλλο επίπεδο ανεβάζει την οδική ασφάλεια

  • newsroom


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι το μεγάλο αυτό έργο θα έχει ολοκληρωθεί στα επόμενα τρία χρόνια

Στον σχεδιασμό των μεγάλων έργων υποδομής της επόμενης 15ετίας, στην ολοκλήρωση του Ε65 αλλά και στα έργα αποκατάστασης που ξεκινούν άμεσα στην Θεσσαλία αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT.

Σχετικά με το νότιο τμήμα του Ε65 μήκους 14 χλμ., που δόθηκε στην κυκλοφορία την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «το νότιο τμήμα, Λαμία – Ξυνιάδα, που εγκαινιάσαμε εμείς, ξεκίνησε ως σύμβαση παραχώρησης το 2007 και σήμερα ολοκληρώνεται μετά από πολλές καθυστερήσεις. Επομένως, είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών να βάζουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Τα πολύ μεγάλα έργα όπως είναι το νότιο τμήμα του Ε65, το βόρειο τμήμα του Ε65, η γραμμή 4 του Μετρό, ο οδικός άξονας Πατρών – Πύργου κ.α, αποτελούν συνολική προσπάθεια πολλών κυβερνήσεων. Αυτά τα έργα μπορεί άλλοι να τα οραματίζονται, άλλοι να τα ξεκινάνε, άλλοι να τα δημοπρατούνε, άλλοι να τα συμβασιοποιούνε και τελικά άλλοι να κόβουν τις κορδέλες των εγκαινίων».

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι συνολικά ο Ε65 είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα, το νότιο τμήμα: Ξυνιάδα – Λαμία, μήκους 32χλμ με προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, το ενδιάμεσο τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα και το βόρειο τμήμα: Τρίκαλα – Εγνατία μήκους 70,5χλμ με προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσε δε ότι «ενώ εγκαινιάσαμε το νότιο τμήμα του Ε65 που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το βόρειο τμήμα του Ε65 και να πάρουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να το ξεκινήσουμε. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο και χρειάστηκε δύο φορές η παρέμβαση του πρωθυπουργού για να λύσει τα ζητήματα των κρατικών ενισχύσεων». Επίσης τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης κι αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021, έχοντας ορίζοντα κατασκευής τα τρία χρόνια. «Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο επειδή βγάζει ολόκληρες περιοχές από την απομόνωση. Έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία και την Περιφέρεια και συμβάλει τα μέγιστα στην διαδικασία απολιγνιτοποίησης της περιοχής» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

«Αυτά τα έργα μπορεί να έχουν σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση τους και είμαστε περήφανοι για αυτό» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα 

BofA: H Ελλάδα δίνει ελπίδες για τη μετάλλαξη Δέλτα 

Κορυφαίο Πανεπιστήμιο πληρώνει φοιτητές Ιατρικής για να… αναβάλουν τις σπουδές τους 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όρισε ξανά τον θαυμασμό και τα όνειρα