Ελλάδα

Άγιο Φως: Θα έρθει στην Ελλάδα χωρίς τιμές αρχηγού κράτους

  • newsroom


Με το βλέμμα στο Μεγάλο Σάββατο και στην άφιξη του Αγίου Φωτός, φέτος θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες άφιξής του στην Ελλάδα. Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, δεδομένης της συγκυρίας, θα έρθει το Άγιο Φως, με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνότητα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη. Το κράτος έχει εξασφαλίσει τη μεταφορά του σε ολόκληρη τη χώρα. […]

Με το βλέμμα στο Μεγάλο Σάββατο και στην άφιξη του Αγίου Φωτός, φέτος θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες άφιξής του στην Ελλάδα. Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, δεδομένης της συγκυρίας, θα έρθει το Άγιο Φως, με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνότητα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

Το κράτος έχει εξασφαλίσει τη μεταφορά του σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το οποίο θα ξεκινήσει από το Ελευθέριος Βενιζέλος τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα γυρίσει πίσω το απόγευμα. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα, από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Πέρυσι, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δεν είχε μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.

Tο Άγιο Φως θα μεταφέρουν από τους Αγίους Τόπους, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω πανδημίας, η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και όχι τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε ακόμα: 

ΤτΕ: Αύξηση κατά €1,66 δισ. στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Μάρτιο  

ΟΟΣΑ: Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθών στην Ελλάδα το 2020   

Σκυλακάκης: Θα δοθούν άλλα €6 δισ. στην οικονομία ως το τέλος του έτους