Ελλάδα

Πάσχα 2021: Η Ελλάδα γιορτάζει με σούβλες, παραδοσιακά τραγούδια και… μέτρα

  • newsroom


Οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά - Πολλοί Αθηναίοι έστησαν ψησταριές ακόμη και σε παραλίες - «Βροχή» οι παραγγελίες για οβελία delivery

Mπορεί οι συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού να μην άφησαν πολλούς να γιορτάσουν το Πάσχα όπως ακριβώς θα ήθελαν, ωστόσο οι Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας τηρούν στο έπακρο το έθιμο του σουβλίσματος του παραδοσιακού οβελία.

Οι σούβλες από νωρίς το πρωί έχουν πάρει φωτιά, ενώ τα δημοτικά τραγούδια δεν λείπουν από τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές σε κάθε γειτονιά.

Από νωρίς το πρωί σε μία αυλή στο Χαϊδάρι, οι προετοιμασίες για το ψήσιμο του αρνιού έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι συνεχίζονται με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία υπό την υπόκρουση παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και μετά την Ανάσταση του Κυρίου, Λαμιώτες και γενικότερα οι Ρουμελιώτες αποτυπώνουν τηρούν τα έθιμα και γιορτάζουν.

Στο μεταξύ, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που και εκείνοι που επέλεξαν τις παραλίες για να περάσουν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα χαλαρές οικογενειακές στιγμές.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο Protothema.gr