Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοφανής για τα τηλεοπτικά χρονικά διαδικασία αδειοδότησης των εγχώριων τηλεοπτικών συχνοτήτων, σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η πραγματικότητα είναι μία και πολύ ζοφερή. Τώρα έχουμε capital controls και στην ενημέρωση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι οι επόμενες περιφερειακές άδειες θα δοθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει λόγο να μην συναινέσει δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Η Νέα Δημοκρατία θα εμπιστευτεί όλο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στο μοναδικό αρμόδιο κατά το Σύνταγμα όργανο, την ανεξάρτητη αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», τόνισε η βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έκανε έναν «διαγωνισμό-τραγέλαφο» με «εντελώς αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο», βγάζοντας στο σφυρί το ψωμί εκατοντάδων ανθρώπων.

«Στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας» σχολιάζει Το Ποτάμι, απαντώντας στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβλήθηκαν κάποιοι ευρωπαϊκοί κανόνες».

Χαρακτηρίζει παράλογη διαδικασία και λάθος εκτίμηση ότι το φάσμα χωράει μόνο τέσσερις άδειες ενω καλεί την κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει για την «τηλεοπτική λοταρία που απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης – άνω των 2 δισ. ευρώ)».

«Η κυβέρνηση αντί να λύσει ένα πρόβλημα δημιούργησε πολλά περισσότερα» ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

«Έπρεπε να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο, όμως η κυβέρνηση με τις κινήσεις της δεν διασφάλισε τον στόχο αυτό. Στην ψηφιακή εποχή δεν είναι δυνατόν το κράτος να καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό αδειών και μάλιστα τεσσάρων», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.