Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι: Τα 5 σημεία που δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος από τον Σεπτέμβριο

  • newsroom


Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να μην τεθεί θέμα νέου lockdown

Ενώ μετράμε αντίστροφα για το τέλος του καλοκαιριού στο μέτωπο του κορωνοϊού υπάρχουν καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ξαναδούμε γενικό lockdown καθώς η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει την οικονομία για χάρη των ανεμβολίαστων, που είναι αυτοί οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.

Τα κακά νέα είναι ότι το νέο στέλεχος προελαύνει και οι εκτιμήσεις των επιστημόνων δείχνουν ότι ο ιός έχει τέτοια δυναμική που μπορεί να φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες. Για να μην φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα λοιπόν που θα οδηγήσουν σε επιθετική αύξηση των διασωληνωμένων και της πίεσης στο ΕΣΥ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Αυτά θα αφορούν κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους οι οποίοι από Σεπτέμβρη θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα της επιλογής τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών:

«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σφίξει τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους προσπαθώντας παράλληλα να πείσει όχι εκείνους που έχουν υιοθετήσει κάθε λογής θεωρία συνωμοσίας, αλλά εκείνους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Κι ένας καλός λόγος για να νικήσουν τις φοβίες τους και να εμβολιαστούν τελικά είναι και τα 5 μέρη που θα μπορούν να πηγαίνουν από Σεπτέμβρη. Γιατί σε αυτά τα 5 μέρη (επειδή ακριβώς μιλάμε για κλειστούς χώρους) θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους. Ποια είναι;

Α) Καφετέριες και εστιατόρια

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων και καφετεριών οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Β) Μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Γ) Θέατρα

Δ) Κινηματογράφος

Ε) Κλειστά γήπεδα

Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επανέλθει το μέτρο του click away για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Αντίθετα, όσοι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς.

Διαβάστε ακόμα

Εκλεισε το deal – H United Group εξαγοράζει την WIND Ελλάς 

Χατζηθεοδοσίου: Mόνο το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές 

Alfa Wood: Το «όνειρο ζωής» που εξελίχθηκε σε εφιάλτη (pics)