ΕΛΛΑΔΑ

«Άνοστη» πίτσα: Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή της και στην Ελλάδα (vid)

Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να κρατούν όσο μπορούν τις τιμές σε σταθερά επίπεδα, προκειμένου να μην περνούν το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών στην τελική τιμή του προϊόντος

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στην Ελλάδα, όμως το κόστος της που αυξάνεται διαρκώς, έχει αναγκάσει πολλούς να την αποφεύγουν. Ο λόγος για την πίτσα, η τιμή της οποίας έχει εκτοξευτεί, λόγω των συνεχών ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες.

Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να κρατούν τις τιμές σε σταθερά επίπεδα, προκειμένου να μην περνούν το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών στην τελική τιμή, κάτι που όμως δεν είναι πάντα εφικτό.

Μάλιστα, οι επικείμενες αυξήσεις στα άλευρα αναμένεται να επηρεάσουν ακόμη περισσότερο το κόστος για το ζυμάρι και κατά συνέπεια την τελική τιμή της πίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, η πίτσα μαργαρίτα με οκτώ κομμάτια συνήθως κοστίζει από 9,90 έως 10,10 ευρώ, ενώ η τιμή για μια πίτσα με δώδεκα κομμάτια ανέρχεται περίπου στα 13 ευρώ. Για μια πίτσα σπέσιαλ με οκτώ κομμάτια η τιμή φτάνει τα 11,70 ευρώ, ενώ για την ίδια πίτσα με δώδεjα κομμάτια, το κόστος φτάνει έως και τα 14,95 ευρώ.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες που μίλησαν στο Mega, οι ίδιοι καταβάλλουν προσπάθεια να κρατούν όσο μπορούν τις τιμές σε σταθερά επίπεδα, προκειμένου να μην περνούν το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών στην τελική τιμή του προϊόντος.

Το κόστος των υλικών για πίτσα έχει εκτοξευτεί και στη λιανική πώληση, ενώ αύξηση έχει σημειώσει και η τιμή της κατεψυγμένης πίτσας, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να επιλέγουν τη διανομή στο σπίτι, αλλά με αισθητά μειωμένη συχνότητα σε σχέση με το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι 4/7 λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος

Ο πληθωρισμός δεν «φρέναρε» και τα διλήμματα «ζώνουν» την ΕΚΤ

Ράλι ανόδου για τη βενζίνη – Αγγίζει τα €2,30 η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""