ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι 4/7 λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος

Χωρίς πρόστιμο η υποβολή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για κυρίες και τροποποιητικές δηλώσεις

Μετά από τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω υπερφόρτωσης του Taxis το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν ότι δίνεται η δυνατότητα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023,για τα νομικά
και φυσικά προσωπα,, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το ίδιο ισχύει και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022.

Κατά τα άλλα αύξηση σημειώθηκε στον συνολικό αριθμό των δηλώσεων που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα από τους Έλληνες φορολογούμενους έως και την 31η Αυγούστου συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, φέτος (έως και την 31η Αυγούστου 2023) υποβλήθηκαν 6.481.302 αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.399.973 πέρυσι, στην εκπνοή της προθεσμίας των εμπρόθεσμων δηλώσεων (30/08/2022), στοιχείο που επιβεβαιώνει την ευρύτερη θετική τάση προς φορολογική συμμόρφωση.

Επίσης έχουν υποβληθεί 322.169 αρχικές δηλώσεις νομικών προσώπων, έναντι 284.165 δηλώσεων, στην εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των εμπρόθεσμων δηλώσεων (30/8/2022).

Επισημαίνεται ακόμα ότι την ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ειδικά για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος επισκέφθηκαν 6.885.595 φορολογούμενοι.

Διαβάστε ακόμα

Οταν ο Stephanos the Great… γνώρισε τον Μητσοτάκη, το οικογενειακό συμβούλιο Στέγγου, τα ακίνητα της Ομόνοιας και ένας τραπεζίτης για το Αγιο Ορος

Η UBS κατέρριψε το τραπεζικό ρεκόρ – Κέρδη τριμήνου 29 δισ. δολαρίων

Ράλι ανόδου για τη βενζίνη – Αγγίζει τα €2,30 η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""