search icon

Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ώρα θα κυκλοφορούμε από τις 30 Ιανουαρίου – Τι ισχύει για Αττική (vid)

Σε ποιες περιοχές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

Óôéãìéüôõðï áðü ðåñéï÷Þ ôçò Åëåõóßíáò üðïõ ôÝèçêå óå êáèåóôþò áõóôçñïý lockdown ëüãù áõîçìÝíïõ åðéäçìéïëïãéêïý öïñôßïõ, ÊõñéáêÞ 20 Äåêåìâñßïõ 2020. Ôá ìÝôñá èá Ý÷ïõí éó÷ý ãéá ìßá åâäïìÜäá êáé ìåôáîý Üëëùí áöïñïýí ôï êëåßóéìï óôï ëéáíåìðüñéï, ìáæéêÜ ôåóô êáé áðáãüñåõóç êõêëïöïñßáò áðü ôéò 6 ôï áðüãåõìá ùò ôéò 5 ôï ðñùß. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί στην Αττική, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Οι περιοχές του Β επιπέδου κατά τις οποίες η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί:

Ιδιαίτερος προβληματισμός για τον Δήμο Αχαρνών, που είναι πολλές εβδομάδες σε lockdown και παρόλα αυτά παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων, που θα οδηγήσει σε επιπλέον μέτρα.

Τι θα ισχύσει με καταστήματα και σχολεία στην Αττική

Όσον αφορά στα καταστήματα, στην Αττική επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού. Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες». Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι  νεωτέρας.

Όσον αφορά στα σχολεία, από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη:

Ελαιόλαδο made in… China: Αυτός είναι ο νέος «χρυσός» της Ασίας

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Παρατείνονται και για τον Φεβρουάριο

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πότε και πού θα ανοίξουν – Τι ισχύει για την Αττική

Exit mobile version