Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην «κόκκινη» Αττική από το Σάββατο συγκεκριμενοποίησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Σχετικά με τα καταστήματα, στην Αττική επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού. Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες» – δηλαδή, τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται ότι μόλις πόλις προ ημερών η ΠΟΕΕΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.) με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς Γεραπετρίτη, Σταϊκούρα, Γεωργιάδη και Παπαθανάση είχε χαρακτηρίσει θέμα επιβίωσης των 4.000 πρακτορείων ΟΠΑΠ που απασχολούν περίπου 20.000 εργαζόμενους την επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, με το λεκανοπέδιο να διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Διαβάστε ακόμα: 

Ελαιόλαδο made in… China: Αυτός είναι ο νέος «χρυσός» της Ασίας 

WallStreetBets: Οι «επαναστάτες» που πάνε κόντρα στο σύστημα και ταράζουν τη Wall Street 

«Πράσινο φως» στο εμβόλιο της AstraZeneca από τον ΕΜΑ