search icon

Ελλάδα

Απάτες στο διαδίκτυο: Αυτές είναι οι συχνότερες περιπτώσεις – Πώς να προστατευθείτε

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης

Σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων αποσπούν επιτήδειοι, το τελευταίο διάστημα, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

Οι πολίτες δεν πρέπει να καταχωρούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων (links) και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Η ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει στους πολίτες τις πιο συχνές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους.

Απευθύνονται σε επαγγελματίες στον τουριστικό κλάδο και στον κλάδο των καυσίμων και συγκεκριμένα:

Συνεπώς, για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά, συμβουλεύουμε τους επαγγελματίες να μην καταχωρούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων (links) και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Άλλες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι:

Για την αποφυγή εξαπάτησης συμβουλεύουμε τους πολίτες:

Επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Διαβάστε ακόμα:

«Kόφτης» στα κλιματιστικά στο Δημόσιο – Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ο Μπιλ Γκέιτς σήμερα στην Αθήνα

Μείωση αντί κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στις σκέψεις της κυβέρνησης

Exit mobile version