Ελλάδα

Στον ανακριτή ο Φουρθιώτης – Κρίνεται αν θα οδηγηθεί στη φυλακή

  • newsroom


Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του προκειμένου να απολογηθούν - Τα στοιχεία που τον «καίνε»

(Upd) Η ώρα της Δικαιοσύνης έφθασε για τον Μένιο Φουρθιώτη και τους τρεις συγκατηγορούμενούς τους, οι οποίοι πέρασαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου την πόρτα του γραφείου του 30ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για σειρά βαρύτατων κατηγοριών τους έχουν απαγγελθεί. Ένας εκ των κατηγορουμένων έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας και των όσων του αποδίδουν οι αρχές, ο παρουσιαστής: «Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία». Μάλιστα, «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Εν ολίγοις, αυτό που καταλογίζουν οι αρχές στον Μ. Φουρθιώτη είναι ότι «έστησε» τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στα Βόρεια Προάστια αλλά και την έκρηξη στο γκαράζ της οικείας του, για επιτύχει την αύξηση της αστυνομικής του προστασίας. Επιπρόσθετα, δυο από τους συγκατηγορούμενούς του παρουσιαστή είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνοι που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά στη 01:00 της 16ης Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη:

Εμβόλια κορωνοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 45-49

Tο πρώτο deal μεταξύ οφειλετών και πιστωτών

Παύλος Ιωαννίδης: Έφυγε από τη ζωή ο στενός συνεργάτης και φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση

Απόρρητο Απόρρητο