Ελλάδα

«Barracuda»: Η νέα ταινία του Μπαντέρας θα γυριστεί στην Κεντρική Μακεδονία

  • newsroom


Παραγωγή ύψους €20 εκατ. η ταινία «Barracuda» με τον Αντόνιο Μπαντέρας – Ξεκινά η κατασκευή των στούντιο της Millenium

Στην Κεντρική Μακεδονία θα αρχίσουν σε δύο εβδομάδες τα γυρίσματα παραγωγής του Χόλιγουντ για την κινηματογραφική ταινία «Barracuda», με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Η παραγωγή είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ όλα τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο παραγωγός του «Barracuda», Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, δήλωσε ότι η παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο της ανίχνευσης τοποθεσίας και ανέφερε ότι επισκέψεις γίνονται σε διάφορα μέρη, στην Περαία, τη Θέρμη, τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.

Επίσης, τόνισε ότι χρησιμοποιούνται εσωτερικές και εξωτερικές τοποθεσίες, καθώς και ο χώρος του στούντιο στη Θέρμη, και γνωστοποίησε ότι τα συνεργεία θα βρίσκονται στην περιοχή για πέντε εβδομάδες και συνολικά 30 ημέρες γυρισμάτων.

«Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε τα περισσότερα από αυτά που αναζητούσαμε μέχρι στιγμής, χάρη στη βοήθεια της ελληνικής ομάδας. Σχεδιάζουμε να αρχίσουμε γυρίσματα σε δύο εβδομάδες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι μια ταινία και μια ταινία χρειάζεται κάθε είδους πράγματα. Χρησιμοποιούμε οτιδήποτε μπορούμε».

Ο Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν σημείωσε ότι ο Αντόνιο Μπαντέρας θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα, ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για μια ταινία δράσης, μια ταινία γκάνγκστερ, που περιστρέφεται γύρω από τη δράση ενός ανθρώπου που υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα εγκληματίας, εμπλέκεται σε εγκληματικές δράσεις και πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς του ανθρώπους για να σώσει ένα νέο κορίτσι.

Στούντιο της Millenium στη Θέρμη

Και καθώς το σενάριο της ταινίας προβλέπει ότι αυτή διαδραματίζεται στη Φλόριντα, ο ίδιος επισήμανε ότι η δουλειά των παραγωγών είναι να κάνουν κάποια μέρη να μοιάζουν με άλλα μέρη. «Αυτή είναι η δουλειά μας και είμαστε ευτυχείς που την κάνουμε στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα ξεκινάει και η κατασκευή των στούντιο της Millenium στη Θέρμη και ανέφερε ότι τα στούντιο αυτά θα επιτρέψουν στην περιοχή τη δική μας να δημιουργήσει η Millenium τη βάση για την παραγωγή σειράς τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Είπε ακόμη ότι «ήδη σχεδιάζονται και άλλες χολιγουντιανές ταινίες μετά το καλοκαίρι, οι οποίες θα βάλουν για τα καλά τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως». Παράλληλα, μίλησε για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, την απασχόληση Ελλήνων ηθοποιών που θα συμμετέχουν στην ταινία και την κινητοποίηση πολλών κλάδων της οικονομίας της περιοχής, που θα κληθούν να στηρίξουν τα γυρίσματα και θα επωφεληθούν σημαντικά.

Σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής των γυρισμάτων, ανέφερε ότι «μπορεί ο θεατής να ξέρει πως η δράση λαμβάνει χώρα στη Φλόριντα ή κάπου αλλού, όμως θα είναι γνωστό ότι τα γυρίσματα έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία, άρα οι ομορφιές αυτού του τόπου αναδεικνύονται, προβάλλονται, και όλη αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστική την περιοχή μας και να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας».

«Θα γίνει μια ταινία η οποία δεν θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, αλλά τις συνθήκες και τις υποδομές για να γίνει Μαϊάμι», σχολίασε άλλωστε ο διευθυντής οργάνωσης της παραγωγής Δημήτρης Καμπάς. «Αυτό γίνεται για πρώτη φορά», είπε και υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτόν «δίνεται μια ευκαιρία και για επόμενες παραγωγές να αξιοποιήσουν όλα τα τεχνολογικά μέσα και τις υποδομές της χώρας και της πόλης για να είναι η Θεσσαλονίκη όντως ένα στούντιο για τις επόμενες ταινίες».

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Alpha Bank έχει τη στήριξη των μετόχων της για την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ.

Αντικειμενικές αξίες: Μέτρα προστασίας για τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη

Daily Mail: Η TUI ακυρώνει τουριστικά πακέτα για Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία