Τουρισμός

Daily Mail: Η TUI ακυρώνει τουριστικά πακέτα για Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

  • newsroom


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όσοι έχασαν τις κρατήσεις τους λόγω των ακυρώσεων μπορούν να αναβάλλουν το ταξίδι τους ή να πάρουν αποζημίωση

Η TUI συνεχίζει τις ακυρώσεις σε τουριστικά πακέτα που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και τις αρχές Ιουλίου προς Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, σύμφωνα με τη Daily Mail, καθώς η ημερομηνία για την ένταξη περισσοτέρων χωρών στην «πράσινη λίστα» μετατέθηκε ξανά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η TUI έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση όταν η Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς πτήσεις της μέχρι και την 1η Ιουλίου.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, και η EasyJet «αναθεωρεί» το πρόγραμμα των πτήσεών της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το Travel Weekly τα πακέτα διακοπών που κόπηκαν πρόσφατα αφορούν σε ημερομηνίες είτε μέχρι και τις 4 Ιουλίου, είτε μέχρι τις 11 Ιουλίου. Στην πρώτη περίπτωση περιλαμβάνονται πακέτα διακοπών σε Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Μάλτα, Ισπανία, Ιταλία, Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Λα Πάλμα, Φορμεντέρα, Αρούμπα, Τζαμάικα.

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα ακυρώθηκαν πακέτα διακοπών προς Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και τις 11 Ιουλίου ακυρώνονται κρατήσεις προς Αίγυπτο, Βουλγαρία, Τουρκία, Τυνησία, Μαρόκο, Πράσινο Ακρωτήρι, Κόστα Ρίκα, Μεξικό και Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η εταιρεία είχε δεχθεί πιέσεις για ακυρώσεις κρατήσεων και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γι’ αυτό και πιστεύεται ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να μην χαθούν πολύ περισσότερα χρήματα.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Jet2, Steve Heapy, επέκρινε την κυβέρνηση της Βρετανίας και έκανε λόγο για σύγχιση σε ό,τι αφορά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια στα στοιχεία για τον κορωνοϊό, ώστε η τουριστική βιομηχανία να μπορέσει να δείξει περισσότερη κατανόηση στις αποφάσεις που επηρεάζουν τις αεροπορικές εταιρείες και τους πελάτες τους.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Alpha Bank έχει τη στήριξη των μετόχων της για την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ.

Αντικειμενικές αξίες: Μέτρα προστασίας για τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη

Μισός μήνας δηλώσεις… χωρίς βεβαιώσεις αποδοχών