search icon

Ελλάδα

Black Friday 2021: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Οι οδηγίες της ΕΕΚΕ στους καταναλωτές για να μην πέσουν θύματα «μαϊμού» προσφορών αλλά και ψυχολογικής πίεσης για να προβούν σε αγορές

Η 26η Νοεμβρίου είναι η μέρα της Black Friday 2021, την οποία αναμένουν πολλοί καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους.

Η Black Friday έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, με τα καταστήματα που συμμετέχουν να διαφημίζουν δελεαστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα για περιορισμένο αριθμό ημερών.

Ωστόσο, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) έχει προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων, οι οποίοι βοηθούν τους καταναλωτές να μην πέσουν θύματα «προσφορών», που στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν κάποια έκπτωση.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΚΕ επισημαίνει στους καταναλωτές:

Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η καταναλωτική φρενίτιδα που προκαλούν μεγάλοι παράγοντες του εμπορίου (Βlack Friday, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, λευκές νύκτες κτλ) με τεχνικές marketing, έχει ως αποτέλεσμα την υποσυνείδητη άσκηση ψυχολογικής πίεσης, με αποτέλεσμα πολλοί να νομίζουν ότι «πρέπει» να εκμεταλλευτούν τις προσφορές, σπεύδοντας στα καταστήματα.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, παράπονο ή καταγγελία, που αφορά στις συναλλαγές, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην ΕΕΚΕ.

Διαβάστε ακόμη

Εντάσσονται και τα ακίνητα του 2021 στο «Νέο Εξοικονομώ»

Σούπερ μάρκετ: Νέα μέτρα από σήμερα – Τι ισχύει για λιανεμπόριο κομμωτήρια

Ενεργειακή κρίση: Πώς θα γίνει η κατανομή της επιδότησης στο ρεύμα

Exit mobile version