Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Νέα μέτρα από σήμερα – Τι ισχύει για λιανεμπόριο κομμωτήρια

  • newsroom


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση - Περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε καταστήματα τροφίμων - Ποια καταστήματα αφορά - Τι ισχύει για τους ανήλικους

Περιορίζεται εκ νέου ο αριθμός των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα τροφίμων από σήμερα 13 Νοεμβρίου 2021 και έως 22η Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα νέα μέτρα όπως ορίζονται σε κοινή υπουργική απόφαση.

Πλέον με την επαναφορά του μέτρου περιορισμού των πελατών στα καταστήματα τροφίμων καθορίζεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. .

Συγκεκριμένα, η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζει ότι από σήμερα 13η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες…), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Εντάσσονται και τα ακίνητα του 2021 στο «Νέο Εξοικονομώ»

Τα φορτηγά χωρίς οδηγό είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε

Επίδομα θέρμανσης 2021: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις και θα δοθεί η προκαταβολή (vid)