Η υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα άφησε, ως γνωστόν, κενή τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σε μια εξόχως κρίσιμη στιγμή για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων που, ούτως ή άλλως, έχουν μείνει πίσω προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στις σχέσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, φημολογείται εντόνως ότι ο αντικαταστάτης του κ. Πιτσιόρλα βρέθηκε και ακούει στο όνομα Άγγελος Βλάχος.

Ο κ. Βλάχος ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Πριν από την τοποθέτησή του στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ήταν σύμβουλος τουρισμού επί σειρά ετών υπό τους υπουργούς, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Άντζελα Γκερέκου. Η τελευταία, μάλιστα, τον είχε τοποθετήσει στο γραφείο του ΕΟΤ στην Κίνα (εξ ου και η φωτογραφία)

Προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ, ενώ στα νιάτα του ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό καταδεικνύει ότι ο κ. Βλάχος είναι παντός καιρού, αφού για το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ επελέγη από την υπάρχουσα κυβέρνηση για την πολύχρονη εμπειρία του σε θέματα τουρισμού.

Σημειώνεται ότι, αν προκριθεί η τοποθέτηση του κ. Βλάχου στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ, τότε θα μείνουν κενές δύο θέσεις μελών του ΔΣ, το οποίο, ωστόσο, μπορεί να λειτουργήσει και με τρία μέλη και, μάλιστα, χωρίς πρόεδρο, τα καθήκοντα του οποίου μπορεί να ασκήσει ο δ/νων σύμβουλος. Συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.