Ελλάδα

«Καμπανάκι» από ειδικούς: Αναπόφευκτη η παράταση του lockdown μέχρι 15 Μαρτίου

  • newsroom


Διχογνωμία των επιστημόνων για το ενδεχόμενο το υφιστάμενο lockdown να είναι το τελευταίο - Έτοιμο για παν ενδεχόμενο το λιανεμπόριο μόνο με SMS στο 13032

Η ανησυχία φαίνεται πως πήρε για τα καλά την θέση της αισιοδοξίας των επιστημόνων των προηγούμενων ημερών μετά την έκρηξη των κρουσμάτων την εβδομάδα που διανύουμε, η οποία και μετέθεσε την άρση του lockdown για μία μία δύο εβδομάδες μετά την 28η Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναμένεται πλέον να εισηγηθεί την Παρασκευή στην κυβέρνηση την ανάγκη να παραταθούν τα μέτρα έως τις 8 ή ακόμα και τις 15 Μαρτίου. Το βασικό σενάριο μιλά για παράταση μίας εβδομάδας, ωστόσο, βάσει των δεδομένων μέχρι στιγμής, δεν αναμένεται να βελτιωθεί δραστικά η εικόνα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε δεν αποκλείεται η παράταση δύο εβδομάδων να είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζαμε μέχρι πριν λίγα 24ωρα.

Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και αρκετοί από τους επιστήμονες οι οποίοι επισημαίνουν πως μία εβδομάδα παράτασης του lockdown δεν θα φτάσουν και εισηγούνται την επέκταση των περιοριστικών μέτρων για δύο εβδομάδες μετά και την 28 Φεβρουαρίου.

Μέλος επιτροπής υπ. Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): Η Αττική χρειάζεται παράταση lockdown

Παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας ή ακόμη και δύο, του lockdown στην Αττική «έδειξε» ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι ίσως απαραίτητο η Αττική να έχει παράταση των αυστηρών μέτρων για μια εβδομάδα», ενώ σήμερα θα συνεδριάσει ξανά η επιτροπή των ειδικών, ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή στο… 2011 για τα «κόκκινα» δάνεια – Κάτω από 50 δισ. ευρώ με δείκτη στο 35%

Lockdown: Πιθανή παράταση έως την Καθαρά Δευτέρα – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Crystal Almond – Wind: «Bonus» 288+100 εκατ. από το IPO της Vantage Towers

 

Απόρρητο Απόρρητο