search icon

Ελλάδα

Χριστούγεννα με lockdown: Κλειστό το λιανεμπόριο – Με SMS και click away από την Κυριακή

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία από τις 7 πρωί έως τις 9 το βράδυ - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί - Ανοίγουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα και τα Φώτα Click away: Έτσι θα ψωνίσουμε φέτος τα Χριστούγεννα (γράφημα)

Τον «οδικό χάρτη» των γιορτών παρουσιάζει αυτή την ώρα στην εξ αποστάσεως  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών  ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, λέγοντας ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποφορτίζονται οι ΜΕΘ. «Καταστάσεις συνωστισμού όπως αυτές στη Γαλλία και την Αγγλία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» υπογράμμισε.

Ο κ. Πέτσας στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρε ότι παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη.

Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά – ανά 100.000 κατοίκους  πληθυσμού –  εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας.

Ως εκ τούτου, ο κ. Πέτσας προχώρησε στην ανακοίνωση των παρακάτω μέτρων:

Ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους κοινούς κανόνες για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα. Πλησιάζουμε, άλλωστε, τη μέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο του φονικού ιού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που στερηθήκαμε».

Aδωνις Γεωργιάδης: Εως 9 άτομα έξω από τα καταστήματα

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην αναγκαστικά απόφαση να μην επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου την περίοδο των εορτών. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση για όλους δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Κατ εξαίρεση για λόγους συμβολισμού θα μείνουν ανοικτά μόνο τα βιβλιοπωλεία. Από τις υπηρεσίες θα λειτουργήσουν μόνο τα κομμωτήρια τα κουρεία και τα ΚΤΕΟ.

Μόνη περίπτωση που θα επιτρέπεται επαγγελματίας να βρίσκεται σε κατάστημα για χονδρεμπόριο θα αφορά μόνο επαγγελματίες για οικοδομικά υλικά.

Αυτή την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά, το click away ξεκινά από αυτή την Κυριακή.

Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τη στήριξη των καταστημάτων τα οποία δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέσω του click away, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Έχουμε επιτρέψει και τις τηλεφωνικές παραγγελίες για τα μικρά καταστήματα ανέφερε επίσης ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Η «τρίαινα» στραβώνει, η Εγνατία κληρώνει και οι πολυτελείς οικίες πάνε κι έρχονται…

Στο ανώτατο σκαλί ιεραρχίας της PMI πλέον ο Αντρέας Καλαντζόπουλος

Forthnet: Η αλλαγή σελίδας και το τέλος εποχής από το Χρηματιστήριο

Exit mobile version