Ελλάδα

Διαγράφεται το πρόστιμο €300 που είχε επιβληθεί σε 80χρονη

  • newsroom


Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας – Για φτηνό λαϊκισμό κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση που είχε επιβληθεί σε 80χρονη, προκαλώντας κύμα διαμαρτυριών στην τοπική κοινωνία, διαγράφεται έπειτα από παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρ. Σταϊκούρας επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λαμίας και αποφασίστηκε το πρόστιμο να διαγραφεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η 80χρονη συνηθίζει να πηγαίνει στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, όπου περνάει τον χρόνο της πουλώντας προϊόντα από τον κήπο της, όχι για τα χρήματα, όπως είπε η ίδια, αλλά για να βγαίνει έξω από το σπίτι, που της θυμίζει τα δύο της παιδιά και τον εγγονό της, τους οποίους έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα.

Το lamiareport.gr αναφέρει επίσης πως τη στιγμή που η αστυνομία επέβαλε το πρόστιμο, βρισκόταν εκεί και μια γυναίκα που είχε κάνει καταγγελία ότι η 80χρονη δεν είχε άδεια για την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων και επέμενε να της κόψουν κλήση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν θα πληρωθεί, καθώς η αυστηρότητα σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, δεν εξαντλείται.

Μάλιστα, η 80χρονη είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, παίρνοντας φυτοφάρμακο πάνω στον τάφο του εγγονού της, ωστόσο την εντόπισαν γρήγορα και πρόλαβαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός».

Διαβάστε ακόμη

ΑΔΜΗΕ: Τι έφταιξε και βυθίστηκε η Αθήνα στο σκοτάδι

Δημήτρης Γκέρτσος: Ο εγγονός του Παπαστράτου που δώρισε τη «Δόξα» του Γύζη στην Προεδρία της Δημοκρατίας (vid)

Όμιλος Γκριμάλντι: Στην αντεπίθεση για τα σενάρια περί «κήρυξης πολέμου» στις γραμμές της Αδριατικής

 

Απόρρητο Απόρρητο