Στην τελική ευθεία της διαδικασίας για την επιλογή διοικητών του ΕΣΥ βρίσκονται οι υποψήφιοι επικεφαλής της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής. Οι επτά πρώτοι επιτυχόντες – με βάση τον γραπτό διαγωνισμό και τη μοριοδότηση-  των δύο ΥΠΕ του λεκανοπεδίου έχουν ήδη λάβει το sms με την ημερομηνία και τον τόπο της συνέντευξης. Κατά πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα λάβουν το sms στο κινητό τους και οι υποψήφιοι των άλλων ΥΠΕ, με το ραντεβού για τις συνεντεύξεις να προγραμματίζεται για τις δύο πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι πρώτοι υποψήφιοι της Αττικής θα βρεθούν στο κτήριο του ΑΣΕΠ, στους Αμπελόκηπους, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, όπως αυτή υλοποιείται με το νέο σύστημα επιλογής διοικητών ΕΣΥ, γνωστό και ως νόμος Κεραμέως.

Τα μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν μέσω της προφορικής συνέντευξης τους υποψήφιους είναι η Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, κυρία Εύη Δραμαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κυρία Λίλιαν Βιλδιρίδη, καθώς και εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr