Με τιμητική έκτακτη συνεδρίαση στις 11 το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Το κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν βαρύ. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν με θερμά λόγια για τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, την λαμπερή προσωπικότητα, τον Δήμαρχο που έφυγε.

“Σε παρακαλούμε να μην εγκαταλείψεις την πόλη, γίνε φωτεινό άστρο πάνω από αυτήν” είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο στενός του συνεργάτης και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνηση του.

Ακολούθησαν οι αποχαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων στο Δήμο. Ο Θωμάς Μπέγκας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της παράταξης, ως ηγετική προσωπικότητα για τα Γιάννενα τον αποχαιρέτησε η Τατιάνα Καλογιάννη. Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Λάζαρος Νάτσης και είπε: “αν τον πικράναμε με την πολιτική μας αντιπαράθεση ζητάω συγνώμη”.

“Ο Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε η ίδια η ιστορία της πόλης, ως παιδί επιζώντων του ολοκαυτώματος “ανέφερε ο Νίκος Γκόντας.

Η Όλυ Τσουμάνη συγκινημένη είπε: “θα τον θυμάμαι πάντα να διαβάζει και να γράφει”. Χαιρετούμε έναν σημαντικό άνθρωπο, μια σπουδαία προσωπικότητα ,είπε ο Χρήστος Πατσούρας

Ο Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο πάθος για τα προβλήματα της πόλης. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Με τα πιο θερμά λόγια για τον δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της βουλής και συντοπίτης του εκλιπόντος, Κώστας Τασούλας.

«Σήμερα τα Γιάννενα ξύπνησαν καλυμμένα από μια μελαγχολική ομίχλη άλλης φύσεως, από τη συνηθισμένη ομίχλη που μας περιβάλλει τον τελευταίο καιρό. Είναι η ομίχλη της θλίψης και του πένθους για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, ενός βαθύτατα πολιτισμένου ανθρώπου, του Δημάρχου Ιωαννιτών, του Μωυσή Ελισάφ, καθηγητού της Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή και Δημάρχου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά την εντολή που πήρε το 2019 από τον λαό των Ιωαννίνων» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο κ. Τασούλας συγκινημένος είπε για τον Μωυσή Ελισάφ ότι εκτέλεσε άρτια τα δημαρχιακά του καθήκοντα προσθέτοντας ότι «ήταν ένας άνθρωπος καλός καγαθός».

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ ο Κώστας Σημίτης αναφέρει ότι: «Ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας δήμαρχος με ανοιχτή σκέψη, πολέμιος της μισαλλοδοξίας, που άφησε το ποιοτικό του αποτύπωμα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης και της πόλης των Ιωαννίνων, μας αποχαιρέτισε χτες. Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ένας οικουμενικός άνθρωπος. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Διαβάστε ακόμη:

Οι εταιρείες που πόνταραν στην ηλιακή ενέργεια, αλλά έπεσαν στα βράχια

Η «ντρίπλα» του εμίρη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η «χρυσή» πρόταση των 6 δισ. δολ

Οι ιστορίες πίσω από τις 10 εμβληματικές τσάντες που ονειρεύονται οι γυναίκες – Η “Kelly”, η “Birkin”, η “Jackie” και η “Diana”