Ελλάδα

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις – Ποια μέτρα θα ισχύσουν το Πάσχα

  • newsroom


SMS στο 13033 έως τις 15 Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από 3 Μαΐου – Τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες – Το ωράριο των καταστημάτων

Λίγα ακόμη, συντηρητικά, βήμα ελευθερίας θα κάνουν οι πολίτες από σήμερα, μιας και απελευθερώθηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ως απόρροια της επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, παραμένει στην ζωή μας έως τις 15 Μαΐου το SMS στο 13033 παρά το γεγονός πως ανοίγει η εστίαση από την Δευτέρα 3 Μαΐου.

Όπως φάνηκε, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και δεν έδωσαν το «πράσινο φως» στην κυβερνητική πρόταση για άρση της υποχρέωσης αποστολής SMS προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά δίχως προσκόμματα. Έτσι, οι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν καταστήματα εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα θα πρέπει να στέλνουν «6» στο 13033.

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινή ενημέρωση ανακοίνωσε τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Πάσχα στην πόλη

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο
. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

«Διανύουμε μια διαφορετική Μεγάλη Εβδομάδα για δεύτερη χρονιά. Μια Μεγάλη Εβδομάδα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες στις Εκκλησίες μας, με την τήρηση όμως μέτρων, που στόχο έχουν να προστατεύσουν εμάς αλλά ιδιαίτερα τους γύρω μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις της εφορίας

Τα διακοποδωράκια, ο Τζίμης ο… αχάριστος και οι υπό έξωση μετοχούλες

Jim Breyer: Από το Facebook, επενδύει στην Viva Wallet

 

 

Απόρρητο Απόρρητο