Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Τρία εμβόλια ανοιχτά για τους 18-24

  • newsroom
portofolio pfizer


Κανονικά και χωρίς κύμα ακυρώσεων η προσέλευση για AstraZeneca

Τη σκυτάλη στον προγραμματισμό ραντεβού για τα τρία διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) παίρνουν σήμερα οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 18-24 χρόνων, σηματοδοτώντας τυπικά την ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης των εμβολιασμών για τον ενήλικο πληθυσμό στο πλαίσιο της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» – υπενθυμίζεται ότι η εμβολιαστική σκυτάλη δόθηκε αρχικά, τον περασμένο Ιανουάριο, στους υγειονομικούς εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους άνω των 85 χρόνων.

Στο μεταξύ, κανονικά συνεχίζεται η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα των πολιτών για εμβολιασμό με το σκεύασμα των AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προγραμματισμένα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν στη συντριπτική πλειονότητα, φτάνοντας το 93%. Οι ακυρώσεις ήταν στο ποσοστό 6-7% και για τα άλλα εμβόλια.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των περίπου 700.000 νεότερων ενηλίκων πολιτών της χώρας έχει τις τελευταίες εβδομάδες αξιοσημείωτη συμμετοχή στην «Ελευθερία» καθώς ελάμβανε το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson. Η πρόσβαση που δίδεται από σήμερα και στα τρία εγκεκριμένα εμβόλια θεωρείται ότι θα επιταχύνει την εμβολιαστική εκστρατεία, και κατ’ ουσίαν τη θωράκισή τους έναντι του κορωνοϊού.

Κατά τις προηγούμενες δέκα ημέρες περισσότεροι από 275.000 πολίτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό, όπως επισημάνθηκε προχθές κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την εμβολιαστική επιχείρηση από το υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, γεγονός που δείχνει ότι συνεχίζεται σταθερά η ροή πολιτών προς την εμβολιαστική δεξαμενή.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr