Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τρίτη δόση για τους άνω των 50 ετών

  • newsroom


Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού - Ποια είναι η κατάσταση με τα παιδιά και που καταγράφεται μεγαλύτερη επιβάρυνση

Τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 50 και στις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β, συστήνει πλέον η εθνική επιτροπή εμβολιασμού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα η  πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως τα παιδιά είναι ασφαλή στο δομημένο περιβάλλον του σχολείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ένα στα τρία παιδιά διαγνώστηκε λόγω συμπτωμάτων. Με τη βοήθεια των σελφ τεστ, 8 στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται έγκαιρα.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρατηρείται σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Συνολικά η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στην επικράτεια. Παράλληλα, το εμβόλιο προστατεύει αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσου, ενώ οι εμβολιασμένοι έχουν σημαντική μικρότερη πιθανότητα να κολλήσουν, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

Μικρή τάση επιδείνωσης της πανδημίας παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων έδειξε μερική αύξηση, στο 5%. Σταθερότητα δείχνει ο αριθμός των θανάτων. Σταθερή είναι και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Λίγο πιο πάνω είναι οι νέες εισαγωγές.

Διαβάστε ακόμα:

Στο 1,1 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια από μορατόρια 17 δισ. – Ισχυρή αρωγή από το «Γέφυρα 1»

Αύξηση σε ρεύμα – αέριο: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σε αυτές τις πλατφόρμες βρήκαν «καταφύγιο» εκατομμύρια χρήστες μετά το blackout του Facebook