search icon

Ελλάδα

Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι πρόσφυγες στον Έβρο

Πρόκειται για 38 άνθρώπους, κατά δήλωσή τους από τη Συρία - Ξεκινά έρευνα για να διαπιστωθεί ο χρόνος και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα

Στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν οι 40 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε νησίδα στον Έβρο εντός της τουρκικής επικράτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι ελληνικές αρχές μόλις έγινε αντιληπτό ότι οι μετανάστες βρέθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας διασχίζοντας τον ποταμό, τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση και μεταφέρονται στο Κ.Υ.Τ. Φυλάκιο για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, σε δύο ανακοινώσεις της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες βρίσκονταν πάνω σε νησίδα στο τουρκικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε δεύτερο χρόνο θα γίνει έρευνα για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο πέρασαν στην ελληνική επικράτεια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, 4 χλμ νότια της νησίδας στην οποία είχαν εγκλωβιστεί και, όπως επισημαίνουν οι ελληνικές αρχές, ήταν στην τουρκική επικράτεια.

Πρόκειται για 38 άνθρώπους, κατά δήλωσή τους από τη Συρία. Η ομάδα αποτελείται από 22 άνδρες, εννέα γυναίκες (η μία έγκυος) και επτά παιδιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των μεταναστών:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Το φυσικό αέριο σπρώχνει τις ευρωπαϊκές τιμές σε νέα υψηλά (πίνακας)

Parostec: Από τις πολυτελείς βίλες στις Κυκλάδες, στο ιστορικό πρώην κτίριο του ΔΟΛ (pics)

Στα ύψη η ζήτηση από Γερμανούς για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα (pic + πίνακας)

Exit mobile version