Ελλάδα

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Προ των πυλών το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

  • newsroom


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την άφιξη των πρώτων εμβολίων για τη νόσο Covid-19 στη χώρα - Πόσες δόσεις θα πάρει η Ελλάδα και πότε 

Προ των πυλών των υγειονομικών συστημάτων των χωρών της Ευρώπης βρίσκονται τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19. Στην Ελλάδα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των κρατικών αρχών για την έναρξη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού SARS-COV-2. Όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή το όνομα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επιλέχθηκε για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού για να σηματοδοτήσει τον στόχο της, που είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να ελευθερωθούμε από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού θα ενισχυθεί με τις σημαντικές δυνάμεις των φαρμακοποιών και των ιδιωτών, γιατρών και διαγνωστικών κέντρων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα συστρατευθούν μαζί με τους επαγγελματίες υγείας του ΕΣΥ. Όλοι μαζί θα συνδράμουν στη μείζονα υγειονομική επιχείρηση της θωράκισης του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στον κορωνοϊό και τη λοίμωξη covid-19.

Στόχος είναι να χτιστεί ένα ψηλό τείχος ανοσίας, δηλαδή να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού. Η διάρκεια της εκστρατείας, που θα αρχίσει αμέσως μόλις η ΕΕ διανείμει τα εμβόλια της Pfizer -BioNTech στα κράτη μέλη της, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Όλο αυτό το διάστημα κι ενώ «χτίζεται» το τείχος ανοσίας, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι είναι σημαντικό να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού από τους πολίτες.

Με αφορμή την επιδημία και τη νόσο COVID-19 η ΠΦΥ στη χώρα μας αποκτά επίσημα εμβολιαστικά κέντρα, μέσα στα Κέντρα Υγείας και τις άλλες δομές, όπως περιφερειακά ιατρεία. Στις 1.018 δομές (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) που είναι πανελλαδικώς κατανεμημένες έτσι ώστε να μην αφεθεί ακάλυπτο κανένα σημείο της χώρας, από τα μεγάλα αστικά κέντρα έως και δυσπρόσιτες ακριτικές περιοχές, θα γίνουν οι εμβολιασμοί των πολιτών.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους είναι η ύπαρξη διακριτού χώρου, δηλαδή αίθουσας στην οποία θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και θα διαθέτουν ειδικό θάλαμο συντήρησης των εμβολίων.

Περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Προς νέα ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά στα ακίνητα

Next e.GO Mobile: Αποκαλυπτήρια για σχέδιο επένδυσης άνω των 100 εκατ. ευρώ

Η Ναυτεμπορική, οι ισραηλινοί επενδυτές και ο CEO τράπεζας – αρνητής του εμβολίου!