search icon

Ελλάδα

Έρευνα RE/MAX: Οι τάσεις στα ακίνητα σε Ελλάδα και Ευρώπη – Διαρκείς οι αυξήσεις στα ενοίκια

Σε ποσοστό ρεκόρ το ποσοστό ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης - Ο ένας στους πέντε δηλώνει ότι σκέφτεται να μετακομίσει ή να αγοράσει ακίνητο σε άλλη χώρα

Πάνω από ένας στους δύο πολίτες εκφράζουν την επιθυμία να μετακομίσουν μέσα στην επόμενη πενταετία μακριά από τον τόπο της σημερινής κατοικίας τους, ενώ από αυτούς ο 1 στους 4 δηλώνει ότι σκοπεύει να αγοράσει κάποιο ακίνητο ή να νοικιάσει για πολλά χρόνια.

Την ίδια στιγμή, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 1 στους 5 δηλώνει ότι σκέφτεται μελλοντικά να μετακομίσει ή να αγοράσει ακίνητο σε άλλη χώρα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό ιδιοκτησίας ακινήτων παραμένει σε ύψος ρεκόρ συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, σε ποσοστό 73%.

Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται σε έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το κορυφαίο κτηματομεσιτικό δίκτυο στον κόσμο, η εταιρεία RE/MAX, με τη συμμετοχή περίπου 16.000 ατόμων από 22 χώρες στην Ευρώπη. Στην έρευνα συμμετείχαν και ερωτηθέντες από την Ελλάδα και καταγράφηκαν μεταξύ άλλων οι αναδυόμενες τάσεις στο χώρο των ακινήτων.

Από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι 22 στους 100 Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα της RE/MAX Ευρώπης δηλώνουν πολύ πιθανό να αλλάξουν κατοικία στο μέλλον.

Ωστόσο, αυτό που προκύπτει ξεκάθαρα από τη συγκεκριμένη έρευνα είναι το γεγονός ότι μπορεί πολλοί να λένε ότι τους αρέσει η ζωή στην ύπαιθρο, αλλά στο κρίσιμο ερώτημα που τους τέθηκε για το πού προτιμούν να ζουν, το 63,2% απάντησε ξεκάθαρα στην πόλη.

Παράλληλα, οι 16.000 συμμετέχοντες στην πανευρωπαϊκή έρευνα της RE/MAX απάντησαν και σε ένα ακόμη ερώτημα που έχει να κάνει με τη συντροφικότητα (που σχετίζεται φυσικά με τη στέγη – ακίνητο που μοιράζονται τα ζευγάρια), με τους Έλληνες να προτιμούν τη συντροφικότητα σε ποσοστό πάνω από 50%, δηλώνοντας πως επιθυμούν να ζήσουν με τον σύντροφο / σύζυγό τους στο μέλλον, ενώ μόνο το 14% δεν φοβάται και τόσο τη μοναξιά, προτιμώντας να ζήσει μόνος και να μη μοιράζεται τη στέγη του.

Αναλυτικά τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

Διαβάστε ακόμη

Θαλάσσιο Ελ Ντοράντο: O Μπιλ Γκέιτς στη Ναυτιλία με πυρηνική ενέργεια και εναλλακτικά καύσιμα

Βρετανία: Αύξηση 50 μονάδων στο επιτόκιο της Bank of England – «Απαιτείται περαιτέρω σύσφιγξη»

Ιμάμογλου: «Η καταδίκη μου αποτελεί τιμωρία για την επιτυχία μου» – Διαδήλωση κατά του Ερντογάν

 

Exit mobile version