Νεκρός βρέθηκε την Κυριακή και ο 42χρονος σύζυγος της 37χρονης, η οποία επίσης είχε βρεθεί έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας. Πλέον ο αριθμός των νεκρών από την φονική θεομηνία ανέρχεται πλέον στους επτά.

Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του άνδρα που αγνοείται στο Μπούρτζι.

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της Εύβοιας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή» ανέφερε σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει σήμερα σύσκεψη με τις αυτοδιοικητικές και τις υπόλοιπες αρχές στη Χαλκίδα, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, αλλά και για να δρομολογηθούν έργα υποδομής και αποκατάστασης στην περιοχή.

Ν. Χαρδαλιάς: Πολύ μεγάλη η ένταση του φαινομένου

«Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη, αλλιώς θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό των ανθρώπων από την θεομηνία στην Εύβοια και ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες στην πρώτη γραμμή της καταστροφής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Πολιτεία αντέδρασε αμέσως κινητοποιώντας όλο τον μηχανισμό από χτες, ενώ αναφέρθηκε και στο 112, για το οποίο υπογράμμισε ότι η χρησιμοποίησή του γίνεται εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.

«Θεωρήσαμε πως η χρήση του υπήρχε περίπτωση να δημιουργήσει μεγαλύτερο ρίσκο», είπε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Μία σαφής εντολή εκκένωσης θα έβαζε σε κίνδυνο πολλές ζωές. Ενώ η εντολή να μείνουν στα σπίτια τους με βάση την κατάσταση των περισσότερων κατοικιών στην περιοχή (ημιυπόγεια και ισόγεια, αλλά και μονοκατοικίες με δώματα 1 και 2 μέτρα κάτω από το ύψος του δρόμου), μπορεί να οδηγούσε σε περισσότερους πνιγμούς. Γι’ αυτό και προκρίναμε τα συμβατικά διασωστικά μέσα».