Η επιχείρηση σας όχι μόνο αποτελεί ένα τεράστιο μέρος του βιοπορισμού σας, αλλά είναι μια σημαντική επένδυση. Έχετε αφιερώσει χρόνο, χρήματα και προσπάθεια για να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας.

1. Η ασφάλιση επιχειρήσεων βοηθά στην ελαχιστοποίηση των οικονομικών ζημιών

Η ασφάλιση μπορεί να προστατεύσει οικονομικά την επιχείρησή σας με πολλούς τρόπους. Πρώτον, μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη της επιχείρησής σας για απροσδόκητα γεγονότα, όπως επισκευή ή αντικατάσταση περιουσίας που έχει υποστεί ζημιά από καλυμμένη απώλεια.

Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις όπου μια αξίωση θα μπορούσε να ασκηθεί εναντίον σας από έναν δυσαρεστημένο προμηθευτή ή πελάτη.

Η διαδικασία αξιώσεων μπορεί να περιλαμβάνει δαπανηρές νομικές αμοιβές που μπορεί να διαρκέσουν για μήνες. Χωρίς επιχειρηματική ασφάλιση, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε τον δικό σας λογαριασμό, κάτι που μπορεί να φέρει την επιχείρησή σας σε δύσκολη θέση. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προγραμματίσετε μια ώρα για να είστε φυσικά στο δικαστήριο, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την επιχείρησή σας.

2. Η ασφάλιση επιχειρήσεων μπορεί να αυξήσει την αξιοπιστία της επιχείρησής σας

Εδώ είναι κάτι κοινό που έχετε εσείς και ο πελάτης σας: κανένας από τους δύο δεν θέλει την ταλαιπωρία να αντιμετωπίσει μια αξίωση. Η ασφάλιση επιχείρησης δίνει στους πελάτες και τους πελάτες σας ηρεμία στην κατανόηση ότι είστε οικονομικά προστατευμένοι εάν κάτι πάει στραβά.

3. Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Η ασφάλιση Δημόσιας Αστικής Ευθύνης* είναι μια ουσιαστική μορφή κάλυψης για πολλούς τύπους μικρών επιχειρήσεων. Εάν η επιχείρησή σας περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με πελάτες, ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να τους τραυματίσετε κατά λάθος ή να καταστρέψετε την περιουσία τους.

Αυτή η μορφή ασφάλισης επιχειρηματικής ευθύνης προστατεύει εσάς και την επιχείρησή σας σε περίπτωση που ένας πελάτης, προμηθευτής ή μέλος του κοινού τραυματιστεί ή υποστεί υλική ζημιά ως αποτέλεσμα των αμελών επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων.

4. Ασφάλιση Επαγγελματικής Αποζημίωσης

Η επιχείρησή σας δίνει συμβουλές ή παρέχει κάποια υπηρεσία; Αν ναι, τότε η Ασφάλιση Επαγγελματικής Αποζημίωσης μπορεί να είναι πιο κατάλληλη για τη μικρή σας επιχείρηση. Φανταστείτε εάν η υπηρεσία ή η συμβουλή σας έχει ως αποτέλεσμα τον πελάτη σας να χάσει οικονομικά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διεκδίκηση εναντίον σας, κάτι που θα μπορούσε να είναι επιζήμιο τόσο οικονομικά όσο και για τη φήμη.

Η ασφάλιση επιχειρήσεων είναι ένα ασφαλιστικό πακέτο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κάλυψη για το περιεχόμενο της επιχείρησής σας, τα αποθέματα, τα εργαλεία και τους εμπορικούς χώρους σας όταν συμβαίνει ένα ασφαλισμένο συμβάν (όπως πυρκαγιά, καταιγίδα, κλοπή ή ακόμα και τυχαία ζημιά). Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στα εμπορικά ασφαλιστικά προϊόντα που εμπίπτουν στα πακέτα Ασφάλισης Επιχειρήσεων.

 

Διαβάστε ακόμη 

ΥΠΕΘΟ: Συναγερμός για αναχαίτιση της νέας «ρουκέτας» στην ανάπτυξη και στην τσέπη του Έλληνα

«Εκλεισε» η χρηματοδότηση για το νέο project 5* των 150 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι – Ετοιμο το 2026 (pics)

ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ