Ελλάδα

Φίλης για διαπραγματεύσεις: Αναζητείται συμβιβασμός

  • newsroom


Οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν στο ΔΝΤ, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας

Στην εκτίμηση ότι αναζητείται συμβιβαστική λύση στις διαπραγματεύσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων που μπορεί να πυροδοτήσουν οι εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και λόγω της προεδρίας Τραμπ, προχώρησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στον Αθήνα 9,84. Επισήμανε δε ότι οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν στη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από τις διαρροές περί θερμού επεισοδίου στην Κύπρο το καλοκαίρι, ο κ. Ν. Φίλης τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να γίνεται πολιτική για εξωτερικά ζητήματα, έχοντας υπόψη το εσωτερικό ακροατήριο.

Πισωγυρίσματα στην ΕΡΤ

Χαρακτήρισε πισωγύρισμα την επανάληψη της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΕΡΤ και επεσήμανε ότι ο μικρός εταίρος στην κυβέρνηση θα πρέπει να σέβεται τις ευαισθησίες και τις αξίες του μεγαλύτερου.

Δεν είναι ώρα για εξοπλιστικά προγράμματα

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα ο κος Φίλης δήλωσε ότι δεν είναι η ώρα για αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου ΣΤΕΛΘ, καθώς όπως είπε θα κοστίσουν 3,5 δισ.
Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για έναρξη διαλόγου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασία.