Αποκαλυπτική για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων η έρευνα της Focus Bari, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από ένας στους δύο Έλληνες τρώνε συστηματικά έξω, ενώ αντίστοιχα αξιοσημείωτη αναλογία αγοράζει συχνά έτοιμο φαγητό σε πακέτο ή παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Η έρευνα με τίτλο “Οι Έλληνες, τα τρόφιμα και η διατροφή” εξετάζει τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών της χώρας σε σχέση με την ακρίβεια, την υγεία, αλλά και την έντονη ανάγκη των Ελλήνων να βγαίνουν εκτός του σπιτιού για φαγητό, διαπιστώνοντας ότι ένας στους δύο νέους επισκέπτονται συστηματικά εστιατόρια fast-food.

Παράλληλα όμως, η πλειονότητα των Ελλήνων αγαπά να μαγειρεύει και να πειραματίζεται με νέες συνταγές, ενώ αναγνωρίζει την σημαντικότητα του φαγητού με παραδοσιακό τρόπο και όλη την οικογένεια.

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγουν συνειδητά τα μεταλλαγμένα / γενετικά τροποποιημένα, δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος/γαλακτοκομικών.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Γιατί η υπεραπόδοση της Ελλάδας θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη – Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν (γραφήματα)

«Καμπανάκι» Μπούντεσμπανκ: Καθυστερεί η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία (γράφημα)

Πανέτα (ΕΚΤ): Κρίσιμη για την τύχη του ευρώ η έκδοση ευρωομολόγων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ