Στο Μενίδι η ομάδα ΔΙΑΣ συνέλαβε δύο άτομα το μεσημέρι έχοντας στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δυο σπρέι ως αυτοσχέδια φλογοβόλα.

Τα δύο άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα και τους έκαναν έλεγχο.

Την αποφασιστικότητα των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων είναι υπεύθυνα για τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς που ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα η Αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή ακόμα δύο υπόπτων για εμπρησμό στον Αυλώνα.

Μάλιστα, αναφορικά με τον Αυλώνα, προσήχθη ένας 45χρονος ο οποίος κινούνταν με ένα ασημί αγροτικό όχημα. Κατά την προσαγωγή του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και είπε πως έχει άλλοθι που αποδεικνύει την αθωότητά του, ωστόσο υπάρχει πλήθος μαρτύρων, που ανέφεραν πως τον είδαν να κινείται ύποπτα σε σημεία από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην έκτακτη ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας έγιναν συνολικά εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα: 8:13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9:47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10:51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12:02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

 

Διαβάστε ακόμη

Το ολοκαύτωμα και η ανομία, ο Πατούλης, ο Ευρωπαίος εισαγγελέας και η… μούργα, το Μαξίμου στα κάγκελα για τα διόδια και ο Βούλγαρος για τον Κωτσόβολο

«Ηράκλειον»: Βγαίνει στο σφυρί ένα μέρος της ιστορίας της Αιδηψού

Συμβάσεις μηδενικών ωρών: Σε ποια χώρα ανθούν αλλά θέλουν να τις καταργήσουν – Τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία (tweets + πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ