Βελτιωμένη εμφανίζεται σήμερα η γενική εικόνα της στη Μαγνησία. Όλες οι εστίες που εξακολουθούν να υφίστανται, βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, πλην του μετώπου μεταξύ Σέσκλου και Χρυσής Ακτής Παναγίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Οι εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι στην περιοχή μεταξύ Αερινού, Περιβλέπτου και Κοκκίνας του δήμου Ρήγα Φεραίου, που τη νύχτα πέρασε και τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Επίσης , κοντά στη θέση «Στούπι» και πάνω από το «Κόκκινος Club» αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο και μεταξύ της Χρυσής Ακτής Παναγίας και του Σέσκλου, σε δύσβατη περιοχή που κατακαίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση.

Σε όλα τα σημεία της φωτιάς δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες συνεπικουρούνται από επτά αεροπλάνα πυρόσβεσης.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει στη Μαγνησία από χθες το βράδυ και επικρατεί σχεδόν άπνοια.

Στη Ρόδο επιστρέφουν οι κάτοικοι σε περιοχές που είχαν εκκενωθεί

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Ρόδο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε δύσβατη περιοχή στο Βάτι αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί. Μάλιστα, χθες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ότι αίρεται ο κίνδυνος λόγω των πυρκαγιών και μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές. Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν.

Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και προχθές για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους. Η κατάσταση σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών του Πυροσβεστικού σώματος, είναι η καλύτερη των τελευταίων ημερών, αφού μετά την σκληρή μάχη που έδωσαν Πυροσβέστες και εθελοντές, όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε ύφεση. Στο στόχαστρο των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκονται και σήμερα οι αναζωπυρώσεις που καταγράφονται σε περιοχές ανάμεσα στο Βάτι, Προφύλια – Γεννάδι – Λαρδο, οι οποίες πάντως είναι πλήρως ελεγχόμενες.

Καλύτερη εικόνα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στη χώρα

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν χθες και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη και οι αναζωπυρώσεις έχουν αντιμετωπιστεί.

Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Ανωγειατά ‘Αρτας σε δασική έκταση δίπλα από τον οικισμό η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη και το χωριό δεν απειλήθηκε. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Εφορία: Τέλος χρόνου για δηλώσεις, διορθώσεις, ενστάσεις και πληρωμές

Ξενοδόχοι Ρόδου: «Πλήρως λειτουργικό το νησί, σύντομα διαθέσιμο το 100% των καταλυμάτων»

Τι λένε τα νούμερα του τουρισμού, το νέο ματς της Τράπεζας Πειραιώς με τον Ηλιόπουλο, οι Porsche, το χάος του Ελαιώνα και μία… κάψα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ